Sebastian Ingrosso: ”Kanske bra att vi la ner”

Publicerad:
Uppdaterad:

MUSIK

Spelar på Summerburst i helgen tillsammans med Axwell: ”Svensk musik tillsammans med svensk publik är världens bästa kombination!”

1 av 3
Sebastian Ingrosso.

Duon Axwell och Ingrosso har ett album på gång.

Ett återförenat Swedish House Mafia är inte omöjligt, men Ingrosso ser fördelar med splittringen:

– Det kanske var lika bra att vi lade ner, så får vi mer musik helt plötsligt.

Lördagen betyder dag två av Summerburst i Stockholm, där de svenska housestjärnorna Axel ”Axwell” Hedfors och Sebastian Ingrosso spelar.

Sedan Swedish House Mafia splittrades för två år sedan, har duon fortsatt att jobba ihop utan Steve Angello.

Pusha T, Williams & Pontare

Häromdagen släppte de singeln ”Sun is shining” och i höst kommer mer.

– Vi sitter i studion hela tiden, och gör klart vår skiva som kommer ut i september. Vi har Pusha T och Pharrell Williams på plattan. Vi har jobbat med Salem al Fakir och Vincent Pontare. Och med kända och okända, från allt från Amerika till Sverige... Det ska bli kul, säger Sebastian Ingrosso till Nöjesbladet.

Duo redan före splittring

Att dela upp sig har varit givande för skapandet, tror Ingrosso.

– Redan i slutet av turnén hade jag och Axwell ett samarbete, eftersom vi sitter i samma studio och bor i samma stad. Det blir så enkelt när man har jobbat ihop i 10-12 år i olika samarbeten. Det kanske var lika bra att vi lade ner, så får vi mer musik helt plötsligt.

Det finns inga planer på en SHM-återförening inom den närmsta framtiden.

– Absolut inte. Men ingenting är omöjligt, får jag väl säga. Annars kommer jag få äta upp det. Om vi står där en vacker dag och ska göra ett välgörenhetsgig för en massa pengar som går till fattiga barn – då kan jag självklart inte säga nej.

I stället för öl

Sebastian Ingrosso kallar Summerburst för en av världens bäst ordnade festivaler. Men något han har retat sig på både där och på andra musikfester är öldominansen. ”Alla kanske inte gillar öl”.

Därför lanserar duon nu en frozen coctail – en frusen drink. De har tagit fram den med den prisade svenska bartendern Jimmy Dymott.

– Det är nåt jag absolut kan stå för till hundra procent. Det finns en massa artister som säljer kalsonger och sånt, och jag har inga problem med det. Det vore en annan sak om jag sålde en jojo ... Eller nej, inte ens då! Då skulle jag säkert bli grym på jojo, säger producenten.

Prisar svensk publik

Lördagens Summerburst-gig kommer skilja sig från det på festivalens Göteborgsupplaga, lovar producenten. För egen del väntar han sig en toppkväll.

– Svensk musik tillsammans med svensk publik är världens bästa kombination!

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN