Polen

Polen drar sig ur möte i Israel

Av: 

TT

Polens premiärminister Mateusz Morawiecki tillsammans med sin israeliske kollega Benjamin Netanyahu vid ett möte i Warszawa. Arkivbild.
Polens premiärminister Mateusz Morawiecki tillsammans med sin israeliske kollega Benjamin Netanyahu vid ett möte i Warszawa. Arkivbild.

NYHETER

Polens premiärminister Mateusz Morawiecki har beslutat att ställa in landets medverkan på den så kallade Visegradgruppens möte i Israel i veckan.

Beskedet kommer efter att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu i tidningen Jerusalem Post sagt att "polackerna samarbetade med tyskarna" i Förintelsen under andra världskriget.

Mateusz Morawiecki säger till journalister att Polen inte kan acceptera vad han beskriver som "rasistiska kommentarer" och att en reaktion är viktig för att stå upp för den "historiska sanningen".

Hans tidigare besked var att den polske utrikesministern Jacek Czaputowicz skulle åka till Israel. Men nu får gruppens övriga tre länder – Ungern, Tjeckien och Slovakien – klara sig helt utan polsk närvaro i Jerusalem.

Benjamin Netanyahu har sagt att han är felciterad i tidningen och att han inte pekat ut alla polacker som medskyldiga till Förintelsen.

ANNONS

Köp munskydd, Covid antikroppstester & alcogel och minska risken för smittspridning idag!

Extern länk från Meds

Köp nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Polens premiärminister nobbar Israel

ÄMNEN I ARTIKELN

Polen

Israel

Benjamin Netanyahu

Förintelsen