God morgon! Det här hände medan du sov

Av: Hans Österman

Publicerad:

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

Polis sköt ihjäl granne – får sparken

Dallas polismyndighet har avskedat en polis som åtalats för dråp sedan hon skjutit ihjäl en granne. Hon har sedan händelsen varit avstängd från sitt arbete.
Läs hela artikeln

Två gripna i stor polisinsats

Två män greps vid en stor polisinsats i Märsta på måndagskvällen. En av männen misstänks för ett mordförsök som inträffade förra veckan i Örebro.
Läs hela artikeln
Man död i olycka efter stormen Knud

Sörjande vid begravningen av offren för terrordådet.

Dansk politiker: ”Grip iranier för terrordåd”

Efter helgens terrorattack mot militärparaden i Iran hamnade Danmark i fokus. Detta sedan en iransk man där beskrivit dådet som "heroiskt" i iransk tv, enligt Reuters. Mannen i Danmark, som tillhör en gren av organisationen ANR, förmedlade också att gruppen låg bakom attentatet.
Läs hela artikeln

Cissi Wallins program stoppas efter anmälan

SVT väljer att stoppa publiceringen av ett program om abortfrågan i Polen med Cissi Wallin som programledare. Anledningen är att hon riskerar att åtalas för grovt förtal.
– När anmälan ledde till förundersökning har vi fortsatt eftersträva publicering, men när det av allt att döma blir åtal i närtid kom saken i ett annat läge, säger Martin Vårdstedt, programchef SVT kultur och samhälle.
Läs hela artikeln
Star Wars-producent död

Ronaldo sågas: ”Brist på respekt”

Luka Modric fick Fifas pris som världens bäste spelare. Cristiano Ronaldo var nominerad, men valde att nobba galan.
– Det är brist på respekt, säger förre Real Madrid-tränaren Fabio Capello.
Läs hela artikeln
Janne och Granen nobbade superstjärnan
Marta passerar både Messi och Ronaldo

Jessica och katten såg deckare – då small det

En plötslig smäll fick Sigtunabon Jessica Johnsson, 27, och hennes katt Rundis att hoppa till rejält förra veckan. När Jessica kom ut till köket förstod hon snabbt vad som hade hänt.
– Eftersom jag satt ensam hemma och tittade på en deckare blev jag rädd. Först tänkte jag att jag kanske fått inbrott, säger hon.
Läs hela artikeln

Bannon har rätt: Feminismen avgör

PERNILLA ERICSON: 2014 gick Liberalerna – dåvarande Folkpartiet – till val på “feminism utan socialism”. Med alliansen kan Liberalerna istället få anti-socialism utan feminism. För Centerpartiet och Liberalerna vore det sjumilakliv från deras väljares värderingar.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!

Publicerad: