Här söker polisen efter spår i Lenamordet

Av: Isabelle Nordström

Publicerad:
Uppdaterad:

ÖREBRO. Nyligen gick polisen ut och efterlyste tre kvinnor som man tror kan ha viktig information om mordet på Lena Wesström, 45.

I dag söker man i området där hon både bodde och hittades död.

– Jag vet att man har hittat ett antal föremål, säger Christina Hallin vid polisen.

Det har nu gått fem månader sedan Lena Wesström, 45, hittades mördad bara drygt 100 meter från sin bostad. Då var det grönskande vår – nu faller löven av träden.

Mordet är ännu olöst och i dag sökte polisen efter nya viktiga spår i jakten på lösningen.

I närheten av Lenas bostad, ett radhus i ett stilla villaområde, krattade ett tiotal poliser genom högt gräs i jakt på fynd. Flera bruna papperspåsar lastades in i en civil polisbil.

– Jag vet att man har hittat ett antal föremål, vad det är är inget jag kan kommentera, säger Christina Hallin, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

Polisen undersökte också platsen där Lena Wesström hittades död – bakom ett bullerplank längs med E18/E20. Vid ett träd alldeles bredvid har sörjanden ställt ljus och en nallebjörn – en minnesplats för trebarnsmamman.

– Det är uppgifter som kommit fram under utredningens gång som har gjort att vi fattat beslut att de här områdena behöver sökas av, säger Christina Hallin.

Från det att Lena Wesström anmäldes försvunnen gick det flera dagar innan kroppen hittades.

Trots att polisen sökte med hundar i området under flera dagar var det privatpersoner som hittade kroppen cirka 100 meter från radhuset.

1 av 5 | Foto: Pontus Orre
Polis söker efter spår i fallet med mordet på Lena Wesström. Vid ett träd alldeles bredvid har sörjanden ställt ljus och en nallebjörn – en minnesplats för trebarnsmamman.

I våras satt en granne tillika träningskompis häktad, skäligen misstänkt för mordet. Han släpptes i brist på bevis men är fortfarande polisens huvudmisstänkta.

– Den misstänkta personen är samma som satt häktad tidigare, säger Christina Hallin.

Sökte tre kvinnor

Tidigare efterlyste polisen tre kvinnor, som kan ha avgörande kunskap om mordet.

– Vi befinner oss just nu i ett intensivt skede i utredningen, sa spaningsledare Mikael Nyqvist på polisen i Örebro till Aftonbladet då.

Nu har polisen fått kontakt med minst en av dessa kvinnor. Men Christina Hallin vill inte gå in på om det är kvinnans vittnesuppgifter som gett polisen nya platser att söka på.

– Det kan jag inte kommentera, säger hon.

Föremålen från dagens sökande kommer att undersökas av polisens tekniker.

Publicerad:

LÄS VIDARE