Polisens varning: ”Rör er inte ensamma i området”

Publicerad 2017-10-25

En kvinna har hittats död i ett skogsområde i Ulricehamn. Polisen misstänker att hon bragts om livet.

Nu går chefen för grova brott i polisområde Älvsborg ut med en varning till de boende i området.

– Det är svårt att veta vad den här eventuella gärningsmannen är kapabel till. Mitt råd just nu är att man rör sig två och två om man befinner sig området, säger polischefen Lena Matthijs.

Larmet om händelsen inkom till polisen vid klockan 18.40 på tisdagskvällen.

En kvinna i 60-årsåldern, hemmahörande i Ulricehamn, hade då lämnat sin bostad för att motionera i ett motionsspår vid Lassalyckan/Mulleberget.

När kvinnan inte återvände hem som sagt blev anhöriga oroliga och larmade polisen samt åkte själva ut för att leta efter kvinnan.

– Hon skulle vara hemma någon gång mellan 16.00 och 17.00 men hon återkom aldrig till bostaden, säger Hans Lippens vid polisens ledningscentral.

Polischef Lena Matthijs går ut med en varning till allmänheten.

Hittade kvinnans glasögon

På plats vid motionsspåret påträffade polisen kvinnans bil och lite senare även kvinnan.

– Vi fann ett par glasögon vid motionsspåret som sedan ledde oss fram till kvinna som hittades död i ett skogsområde intill motionsspåret.

Enligt Aftonbladets fotograf på plats ska det avspärrade området vara längs milslingan.

– Det känns otäckt, det är olustligt när sånt våld kommer nära, säger en motionär som begett sig ut i spåret under onsdagsmorgonen till Aftonbladets fotograf.

Hans Lippens berättar att det finns omständigheter kring händelsen som gör att man i nuläget inte kan utesluta att kvinnan har mördats.

– Det finns omständigheter kring fyndplatsen som gör att vi misstänker att hon kan ha blivit utsatt för brott, säger Hans Lippens.

Polischefens varning

Även polischefen Lena Matthijs säger att det verkar röra sig om ett mord.

– Sen är utredningen i ett väldigt tidigt skede. Vi arbetar förutsättningslöst men just nu pekar det mer åt att det här är ett misstänkt mord, säger Matthijs.

Hon uppmanar också personer som vill bege sig ut i skogsområdet för att motionera, att inte göra det ensamma.

– Det här kan ju vara ett random överfall, men det är svårt att säga vad den här eventuella gärningsmannen är kapabel till. Mitt råd just nu är att man rör sig två och två i området.

Det finns i nuläget ingen misstänkt eller gripen för det misstänkta mordet.

Polisen utreder samband mellan kvinnans jobb och dådet

Kvinnan som misstänks ha bragts om livet jobbade som chef inom Ulricehamns kommun. Polisen utreder ett samband mellan kvinnans arbete och det misstänkta mordet.

– Det är polisens sak att utreda och vi kommer att vara behjälpliga i det, säger kommunstyrelsen ordförande Mattias Josefsson (S).

Och fortsätter:

– I övrigt kan jag säga att det är en sorgens dag. Hon var en mycket uppskattad kollega och chef.

Hans Lippens vid polisen säger att sambandet med kvinnans arbete bara är ett av spåren som polisen undersöker just nu.

– Vi tittar på alla infallsvinklar och utesluter ingenting. Det är ett av flera spår som vi just nu undersöker, säger han.

Följ ämnen i artikeln