Sju gripna för påskkuppen i London

Publicerad 2015-05-19

Rånarna kom över över 700 miljoner kronor vid påskkuppen i London.

Nu har nio misstänkta gripits efter att 200 poliser slog till vid en morgonräd.

De misstänkta uppges vara mellan 43 och 76 år gamla.

Mångmiljonkuppen inträffade under påskhelgen när bankvalvet vid Hatton Gardens var stängt för högtiden. Under flera dygn arbetade rånarna med att bryta sig in till värdefacken. Men de länsade bara 72 av 999 fack.

Nu uppger BBC att sju män har gripits misstänkta för kuppen där de kom över cirka 775 miljoner kronor.

Männen ska vara britter och 48, 50, 59, 67, 74 och 76 år gamla, enligt Scotland Yard.

Senare under tisdagen greps ytterligare två män, 43 och 58 år gamla. På kvällen meddelar Scotland Yard att de fortfarande söker genom fastigheter kopplade till de misstänkta.

Komplex räd

De greps i en räd under utredningen som polisen kallat exceptionellt komplex. Polisen slog under morgonen på tisdagen till mot tolv adresser i London och Kent-området, uppger BBC.

Polisen ska vid tillslagen ha hittat 56 av de 72 stulna bankfacken. Scotland Yard uppger enligt The Guardian att de har återfunnit ”gods av stora värden”.

I ett uttalande skriver Scotland Yard att ”Ett antal stora väskor som innehåller ägodelar av högt värde har återfunnits på en adress. Polisen är övertygad om att de stals vid inbrottet”.

Spanade i veckor

Polisen skriver vidare att de jobbat med en massiv utredning i sex veckor med olika spaningsåtgärder för att hitta de skyldiga och ta tillbaka de stulna ägodelarna.

”En intensiv utredning har satts i gång för att säkerställa att rättvisa skipas för offren, värdeboxarnas ägare, affärsrörelserna i området och att hela Hatton Garden-samhället”, skriver Scotland Yard enligt The Guardian.

Följ ämnen i artikeln