Uppgifter: Terrorcell planerade fem bombningar i Hannover

Uppdaterad 2015-11-23 | Publicerad 2015-11-22

Matchen mellan Tyskland och Nederländerna ställdes in och arenan utrymdes strax före avspark.

Nu kommer nya uppgifter om terrorhotet i Hannover:

En terrorcell bestående av fem personer skulle genomföra lika många bombningar – och ingen är gripen.

Uppgifterna publiceras i tyska tidningen Hannoverische Allgemeine Zeitung. Tidningen uppger att de har tagit del av handlingar som beskriver dem hotbild som fick myndigheterna att stoppa vänskapsmatchen i fotboll mellan Tyskland och Frankrike i tisdags.

Tyska myndigheter ska ha fått uppgifterna om hotbilden från den franska underrättelsetjänsten bara två timmar innan avspark.

Enligt handlingarna skulle en fem personer stor terrorcell ha haft planer på att genomföra en koordinerad attack i Hannover – de skulle detonera fem bomber, uppger The Telegraph.

Skulle smugglas in

Terrorcellen ska vara ledd av en tysk medborgare och målet för attacken skulle ha varit just fotbollsmatchen.

Enligt Hannoverische Allgemeine Zeitung uppgifter ska terroristernas plan ha varit att först detonera tre laddningar inne på arenan. Bomberna var planerade att smugglas in på fotbollsstadion i fordon som hade tillstånd att komma in, uppger The Telegraph.

Under tisdagskvällen rapporterades först att en ambulans med sprängämnen hade hittats i anslutning till att arenan tömdes. De uppgifterna har officiellt dementerats av den tyska polisen men ryktena fortsätter florera.

Flera bomber

Enligt tidningen Bild så ska en ambulansskötare ha sett sprängämnena i en ambulans, enligt The Telegraph.

Utöver de tre laddningarna inne på arenan skulle en bomb vara placerad på en busshållplats i anslutning till stadion, enligt Hannoverische Allgemeine Zeitungs uppgifter.

Därefter skulle ytterligare en bomb placeras på tågstationen i Hannover.

Polisen i staden uppger att de genomfört intensiva genomsökningar av både arenan och staden utan att hitta några spår av bomberna, enligt The Telegraph.

I nuläget har ingen misstänkt gripits för hoten mot arenan i Hannover.

Tyskland förbundskansler Angela Merkel skulle se matchen på plats men hade inte hunnit till arenan när den utrymdes knappt två timmar innan matchstart, enligt The Telegraph.