Från Vara till Uppsala – han blir ny Vd på UKK

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppdaterad:
Henrik Lillsjö blir ny Vd och konstnärlig ledare för UKK.
Foto: Magnus Hörberg / UKK
Henrik Lillsjö blir ny Vd och konstnärlig ledare för UKK.

NYHETER

Efter en längre rekryteringsprocess är det nu klart vem som tar över rodret för UKK efter Lena Åberg Frisk.

– Vi har hittat en lyhörd ledare som är djupt rotad i musikbranschen, säger Wolkert Wolkert, ordförande för UKK.

Från Vara Konserthus till Uppsala Konsert & Kongress.

UKK har hittat sin nya Vd och konstnärliga ledare i Henrik Lillsjö som får ta över i en minst sagt speciell tid då all publik verksamhet är skjuten på framtiden på grund av coronapandemin.

– Jag och styrelsen kommer fokusera på att stödja vår nya Vd i det svåra arbetet med att ta bolaget igenom coronakrisen, säger Wolkert Wolkert, ordförande för UKK.

– Henrik har själv verkat som tillförordnad Vd i Vara under den kris som lamslagit kulturbranschen, och han har god förståelse för situationen för medarbetarna och för branschen.

Foto: Magnus Hörberg / UKK
En vanlig syn på UKK innan coronakrisen.

”Man lär sig att göra saker på andra och nya sätt”

Nya Vd:n, som tar över efter Lena Åberg Frisk, ser inte bara negativt på effekterna av den nu pågående coronapandemin.

– En kris som den vi ser nu kan förhoppningsvis, vid sidan om det svåra, också medföra att man lär sig att göra saker på andra och nya sätt. Läget öppnar för kreativa lösningar och jag hoppas att vi kan hitta vägar för att fortsätta ge Uppsalapubliken musik- och kulturupplevelser trots rådande läge, säger Henrik Lillsjö som ser fram emot den nya utmaningen.

– Det ska bli jättekul att få komma till UKK. Det kommer bli en spännande och utmanande resa framöver där vi ska försöka fylla huset till bredden med så mycket fantastiska upplevelser som det bara går, säger Henrik Lillsjö. Huset i sig är imponerande och här finns all potential för upplevelser som lever kvar länge hos publiken.

Tillträder innan sommaren

Henrik Lillsjö tillträder före sommaren, och ordföranden Wolkert Wolkert är nöjd med rekryteringsprocessen och valet av ny Vd.

I Henrik har vi hittat en lyhörd ledare som är djupt rotad i musikbranschen. Henrik är van att leda i ett bolag där möten och kultur ska samsas och han har gjort det i samverkan med såväl lokalt näringsliv som med internationella nätverk. Vi tror att det är denna bredd som krävs för att förverkliga ägarnas högt ställda ambitioner om ett levande hus som genomsyras av musik dag och natt, säger Wolkert Wolkert.

Publicerad:

LÄS VIDARE