Polisen: Volvo sedd före nytt försvinnande

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Den bil som stals i samband med ett mord i Markaryd har setts i Malå, där en man är försvunnen. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson
Den bil som stals i samband med ett mord i Markaryd har setts i Malå, där en man är försvunnen. Arkivbild.

Polisen rubricerar nu en 80-årings försvinnande i Malå som människorov.

Polisen bekräftar också att den Volvo som stals i samband med mordet på en 70-årig man i Markaryd i Kronobergs län har setts i Malå kommun dagarna innan 80-åringen försvann.

– Iakttagelserna gäller samma bil. Men vi vet inte om bilen har med 80-åringens försvinnande att göra, säger Maria Linné, presstalesperson vid polisen i region Nord, till TT.

Bilen, en Volvo av modell XC90, stals i samband med att en 70-årig man försvann och senare hittades mördad. Bilen tillhörde 70-åringen och ska ha stulits samma dag som han försvann, den 31 juli.

Nytt försvinnande

Den 80-årige mannen, från en by i Malå kommun, anmäldes försvunnen bara några dagar senare, den 3 augusti.

– Det finns inga märkliga omständigheter i samband med att han lämnade bostaden, utan han skulle iväg på sin vanliga cykeltur, säger Maria Linné.

Men dagarna före den gamle mannens försvinnande sågs den stulna Vovon bara några få mil från hans bostad – mer än 120 mil norr om Markaryd. Enligt Aftonbladet har ett par personer sett den falskskyltade bilen och en tredje person har på en rastplats hittat ett röstkort från valet 2018 med direkt koppling till 70-åringen.

Husrannsakan möjlig

Polisen utreder nu 80-åringens försvinnande som människorov, rapporterar SVT Västerbotten.

– Det beror inte på att vi har några direkta uppgifter om att mannen utsatts för brott, utan för att vi ska få tillgång till fler utredningsåtgärder. Det kan till exempel handla om att göra husrannsakningar, säger Maria Linné till TT.

Hon kan inte svara på om några husrannsakningar gjorts.

Två män har häktats i sin frånvaro som misstänkta för mordet på 70-åringen. Enligt Aftonbladet misstänker polisen att männen har lämnat landet.

Publicerad: