Tatueringsikonen Ove ”Doc Forest” Skog är död

Publicerad 2018-06-26

Tatueringslegendaren Ove ”Doc Forest” Skog är död.

Han somnade in efter en tids kamp mot cancer, bekräftar hans dotter för Aftonbladet.

”En tusenkonstnär har lagt sina händer till evig vila”, skriver familjen på Facebook.

Tatueringspionjären Ove ”Doc Forest” Skog har dött, efter en tids kamp mot cancer, bekräftar hans dotter Jessica Kangas för Aftonbladet.

Han blev 73 år gammal.

Ove Skog var pionjär inom tatuering i Sverige. 1972 öppnade han sin tatueringsstudio i Aspudden i Stockholm och blev Sveriges första professionella tatuerare.

Han gjorde tatueringsverksamheten seriös bland annat genom att inte tatuera någon under 18 år och genom att få tillstånd för sin verksamhet från miljö- och hälsoskyddsnämnden.

Han har uppmärksammats för sitt arbete med att tatuera nya vårtgårdar på personer som gjort bröstrekonstruktioner.

Familjen tackar för stödet

I ett inlägg på Facebook skriver familjen om den sista tiden och tackar de som stöttat dem.

En tusenkonstnär har lagt sina händer till evig vila.
Min man Ove, min stora kärlek, min livskamrat och vän sen över 45 år, har somnat in i hemma i Hölö omgärdad av sin familj, efter att ha kämpat tappert mot sin cancer en tid. Han var för de flesta känd mer som Doc Forest.
Vi som familj är tacksamma att vi hade Ove i vårt liv och att vi fick hans fulla förtroende att vårda honom hemma tills slutet. Vi hade otroligt stöd av hans läkare på asih Bo Brink och sjukskötare Gustav de sista svåra timmarna. Tack till Lotta som kom mest varje måndag, verkligen ingen nämnd ingen glömd.. ni är guld värda för all hjälp. Minns ASIH Södertälje med stor, stor tacksamhet. Tack vare er kunde Ove vara hemma hela vägen vilket var hans önskan.
I all den otroliga sorg vi känner är ni en stor, mycket stor tröst.
Vi kommer senare att meddela här på fb om detaljer om Oves minnesstund.
Familjen; Sirpa, Jessica, Valter, Bella & Morris

”Ett kunnande som imponerar”

I sitt sommarprat 2016 pratade han bland annat om sina år till sjöss under 60-talet. Snacket om äventyren till havs blandades med kärleken till tatueringskonsten.

”Doc Forest är stolt över sitt yrke – och han har en yrkesstolthet och ett kunnande som imponerar och har påverkat hela branschen. Oseriösa hemmatatuerare har han inget till övers för. För honom är tatueringar både konst – och blodigt allvar”, skrev Aftonbladets Kerstin Nilsson då.

Följ ämnen i artikeln