Sam Altman tillbaka som vd på Open AI

Publicerad 2023-11-22

I förra veckan sparkades Open AI:s vd Sam Altman under kaotiska former.

Nu meddelar företaget på X att Altman återvänder och att en ny styrelse kommer tillsättas.

”Allt jag gjort de senaste dagarna har varit för att hålla ihop vårt team och vårt gemensamma uppdrag”, skriver Altman på X.

I fredags sparkades Altman och Emmett Shear tillsattes som ny vd. Beslutet ledde till ett uppror bland hundratals anställda som hotade med att säga upp sig om inte styrelsen avgick och Altman fick tillbaka sin tjänst.

På onsdagen meddelade Open AI på X att Altman kommer tillbaka till företaget.

”Vi har nått en överenskommelse, Sam Altman kommer att återvända till OpenAI som VD och med en ny styrelse”, skriver företaget.

Open AI skriver även att de just nu håller på att reda ut detaljerna kring det hela.

Sam Altman.

”Jag älskar Open AI”

Kort efter beskedet att Altman återvänder delade han med sig av sina tankar kring den senaste tidens händelser.

”Jag älskar Open AI och allt jag gjort de senaste dagarna har varit för att hålla ihop vårt team och vår gemensamma uppdrag”, skriver Altman på X.

Kort efter att Altman sparkades kom nyheten om att han skulle leda ett AI-team på Microsoft.

Han skriver även att valet att gå till Microsoft ”var den bästa vägen” men att stödet från den nya styrelsen och från Microsofts vd gör att han ser framemot att återvända ”och bygga ett starkt partnerskap med Microsoft”

Även Brockman återvänder

Bara timmar efter att Altman sparkades kom beskedet att Greg Brockman, medgrundare och president på Open AI avgick från företaget.

Kort efter att de både avgått kom beskedet att de skulle gå till Microsoft och leda en ny avdelning. Under onsdagen meddelade Brockman att även han återvänder till Open AI.

”Återvänder till Open AI och återgår till kodandet ikväll”, skrev Brockman på X.

På X skriver han även att beskedet är en ”fantastisk framgång” och att Open AI kommer att komma tillbaka starkare och mer enade än någonsin.