Mystisk tjuv stjäl högerskor

Av: Indra Nordemar

Publicerad:
Uppdaterad:

En mystisk tjuv har härjat på Södermalm i Stockholm. Men inte vilken tjuv som helst, målet har varit skor – men bara högerskor.

– Jag har aldrig hört talas om att just högerdojan stjäls, säger polisen till Mitt i.

En försvunnen högersko från en yogastudio i Skanstull, något som till en början verkade oskyldigt, enligt Maija Ahola som driver yogastudion.

– Det var konstigt, men vi tänkte att det bara var någon som råkat få med sig fel sko. Eller att en hund kanske tagit den, säger hon till Mitt i.

Men i slutet av oktober hände det igen. Den här gången var det femton högerskor.

– Det var helt klart planerat, man måste ju ha en stor påse. Vi tänkte att det var ett skämt, men vi letade långt och länge och hittade aldrig skorna, berättar Maija Ahola.

Utan ena skon var det inte lätt att ta sig hem för yogadeltagarna, menar Maija Ahola, som berättar att några fick skjuts hem.

Skotjuven slog till igen

Inte heller då var den mystiske tjuven nöjd. I ungefär samma veva försvann tio skor under tre tillfällen från Forsgrénska badet vid Medborgarplatsen. Och även Eriksdalsbadet skulle drabbas av lika många försvunna högerskor.

Den senaste skostölden skedde förra veckan, och ännu har ingen tjuv lyckats spåras. Därför uppmanas nu besökare på baden att låsa in sina skor, och på yogastudion har låsen bytts ut.

Varken skor eller tjuv har lokaliserats

Polisen påbörjade en utredning men den har lagts ner på grund av bristande information om skotjuven. Utredningen skulle kunna återupptas om mer information framkom, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen, till tidningen.

– Jag har aldrig hört talas om att just högerdojan stjäls.

Än har inga skor återfunnits.

Skor.
Foto: Lisa Arfwidson/SvD/TT / TT NYHETSBYRÅN
Skor.
Publicerad: