Polisens misstanke: Två män drunknade efter buskörning

Vittne: Jag såg bilspår som ledde ned till vattnet

Publicerad 2023-12-01

Redan på morgonen uppmärksammade vittnen bilspår som ledde ut mot kajkanten i industriområdet i Malmö.

Nu hoppas polisen att övervakningskameror ska ge svar på hur de två männen och bilen de satt i hamnade i vattnet.

– Det är tråkigt att två unga grabbar har förlorat livet så här, säger Daniel som arbetar i närheten.

Under torsdagskvällen ryckte polis och räddningstjänst ut till sydkajen i Malmös industriområde. På plats bärgade räddningstjänst en personbil från vattnet och i den fanns två döda män i 25- till 30-årsåldern.

Initialt utredde polisen händelsen som misstänkt mord. Nu har brottsrubriceringen ändrats till vållande till annans död och enligt uppgifter till TV4 så misstänker polisen att det rör sig om en buskörning som har gått illa. Polis ska ha fått ta del av bilder från övervakningskameror i området som stärker misstanken.

– En del av materialet som vi håller på att granska är filmsekvenser, säger Patric Fors, polisens presstalesperson.

Många buskör i området

Daniel, som arbetar på ett företag vid Sydkajen, säger att det är vanligt med buskörningar i området.

– Det är lite som filmen ”Fast and furious” här. De driftar och kör sönder däcken. I vanliga fall gör de det på parkeringen på andra sidan men där är det saltat nu. Så detta är enda stället där det är snö nu, säger han.

Han berättar att det brukar vara mycket folk som buskör i området på sommaren. Men det kommer även bilar på vintern.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska bilen ha varit en hyrbil. Och när bilen inte lämnats tillbaka försökte hyrbilsföretaget förgäves kontakta kunden. När de inte fick svar kollade de bilens GPS och fick en sista positionering på hamnen i Malmö. Men när de åker ut till platsen står inte bilen där. Man ser också spår i snön som leder till kajkanten. Då larmar man polisen.

Bilspår i snön.

Mystiska spår i snön

En man som Aftonbladets team pratar med berättar att han upptäckte illavarslande bilspår i snön redan under torsdagsmorgonen. Han filmade det och pratade med sina kollegor om det.

– Det såg ut som någon kört i sicksack och sedan mot vattnet, säger mannen och fortsätter:

– Kanske skulle jag ringt polisen. Men jag var osäker på vad som hade hänt. Polisen får gärna kontakta mig nu, säger mannen till Aftonbladets team.

Enligt polisens uppgifter så kommer första samtalet om en misstänkt olycka vid Sydkajen klockan 17:40 på torsdagskvällen.

– 17:40 får vi in ärendet till oss. 17:43 så blir det ett räddningsinsats. Innan dess har vi inte fått det, säger Patric Fors, polisens presstalesperson.

Följ ämnen i artikeln