Två överlevde trafikolyckan utanför Sundsvall – vårdas på sjukhus

Av: Ebba Thornéus, Michael Toll

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Två personer överlevde den svåra trafikolyckan utanför Sundsvall där fyra unga pojkar dog.

Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om en 14-årig flicka och en 19-årig kvinna.

En av dem har livshotande skador.

Det var vid tretiden natten till söndag som en bil med sex unga personer, av oklar anledning, körde av vägen vid Sörfors utanför Sundsvall.

Fyra 16-åriga pojkar dog i olyckan, samtidigt som två personer fördes till sjukhus. Initialt beskrevs deras skador som ”mycket allvarliga”.

Kritiskt läge

Akademiska sjukhuset i Uppsala bekräftade under måndagsmorgonen att en 14-årig flicka vårdades på sjukhuset. Hennes tillstånd är allvarligt men stabilt.

Den 19-åriga kvinnan hade livshotande skador och flyttades under söndagen till en intensivvårdsavdelning då läget ansågs vara ”kritiskt”. 

Polisen kunde gårdagen inte ge svar på vem som körde fordonet. Även varför olyckan inträffade var för tidigt att säga.

Varit på cruising

Enligt polisen var personerna på väg från en cruising i Hassela och skulle lämna av personer då olyckan inträffade. Polisen har även tagit del av filmmaterial som spelats in i bilen. Filmen visar dock inte olycksförloppet.

Ett omfattande polisarbete har genomförts efter olyckan. Polisen har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada, vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

På en pressträff under söndagen beskrev lokalpolisområdeschefen Josef Wiklund olyckan som ”en oerhörd tragedi för alla inblandade”.

Foto: AFTONBLADET
Publicerad:

LÄS VIDARE