Svensk döms till livstid i Thailand

Publicerad 2014-03-03

Ytterligare en svensk 28-åring döms för mordet

Semesterparadiset Phuket i Thailand.

2011 mördades en 25-årig svensk man i Thailand.

I januari dömdes en av gärningsmännen till livstids fängelse.

Nu får han sällskap av ytterligare en svensk man som döms till livstid för mordet, skriver Phuket Gazette.

Det var i augusti 2011 som en 25-årig svensk man knivhöggs till döds i Phuket, Thailand. Mannen bodde sedan flera år i Thailand med kom ursprungligen från Göteborgstrakten. Dagen efter mordet greps två 28-åriga svenska män av polis och en av dem dömdes för dådet i januari i år. Han dömdes till livstids fängelse samt betala ett skadestånd till offrets anhöriga på 2,3 miljoner kronor.

I dag har även den andra 28-åriga svensken dömts till livstids fängelse för mordet. Även han ska betala ett skadestånd till den mördades familj men rätten har ännu inte beslutat om beloppet.

Affärsbråket slutade med mord

Upprinnelsen till mordet var ett yrkesmässigt gräl som spårade ur. Tillsammans drev de tre männen ett call-center i Pattaya. Men männen blev osams då 25-åringen lämnade verksamheten och försvann med kundlistan. De två nu livstidsdömda männen ska då ha sökt upp honom i Phuket för att kräva tillbaka datafilerna men hamnade i ett bråk.

Bråket slutade med att 25-åringen knivskars till döds.

De två 28-åringarna har hävdat att mordet var en olyckshändelse som inträffat när grälet gick överstyr. Den i dag livstidsdömde mannen har 30 dagar på sig att överklaga domen.