Regeringens logga i rekordstort knarkbeslag

Publicerad 2023-08-29

Spanska polisen har gjort ett rekordstort knarkbeslag.

Gömt i bananlådor hittades 9 436 kilo kokain.

Förpackningarna hade flera olika loggor – bland annat svenska regeringskansliets.

Spanska polisen har hittat över 9,5 ton kokain. Narkotikan hade gömts i bananlådor i en container i hamnen i Algeciras i södra Spanien, enligt ett pressmeddelande från polisen.

Kokainet, som hade fraktats från Ecuador och skulle transporteras till Portugal, hade förpackats med över 30 olika logotyper.

Bland annat med hakkors och texten ”Hitler” – men också med svenska regeringskansliets sköld. Något som Dagens Nyheter tidigare rapporterat om.

”Historiskt stort” beslag

Det var förra veckan som spanska polisen, i en gemensam insats med tulltjänstemän, gjorde vad de själva kallar det ”historiskt stora” beslaget.

Insatsen som de kallade ”Operation Nano” inleddes i mitten av juli efter att polisen fått kännedom om att en internationell kriminell organisation skulle smuggla in narkotika i landet.

Spanska polisens teori är att logotyperna markerar vilken kriminell grupp som var avsedd som mottagare av paketen.

”Denna operation har varit ett slag utan motstycke för en av de viktigaste kriminella organisationerna i världen inom distributionen av kokain vars mottagare var de främsta kriminella nätverken i Europa”, skriver spanska polisen i pressmeddelandet.

En del av knarkbeslaget.

Följ ämnen i artikeln