Extralångt Agenda efter terrordåd

Uppdaterad 2017-04-11 | Publicerad 2017-04-09

Ikväll diskuterar partiledarna terrordådet på Drottninggatan i ett direktsänt förlängt Agenda i SVT2.

Statsminister Stefan Löfven delar på länk från Göteborg, där socialdemokraterna har kongress.

C-ledaren Annie Lööf, inrikesminister Anders Ygeman, programledaren Camilla Kvartoft, M-ledaren Anna Kinberg Batra och SD-ledaren Jimmie Åkesson i SVT:s Agenda.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Med anledning av attentatet i Stockholm i fredags sänds ett två timmar lång Agenda Special med strat klockan 20 ikväll.

Programmet kommer helt och hållet att fokusera på fredagens terrordåd, om det innebär för Sverige – och för den svenska politiken.

Att den misstänkte terrormördaren, Rakhmat Akilov, 39, skulle utvisas och var efterlyst av polisen, väcker många frågor som kräver svar från politikerna.

– Det gör mig enorm frustrerad. Har man fått avslag ska man lämna landet, sa statsminister Stefan Löfven tidigare i dag.

Med i studion är partiledarna Anna Kinberg Batra, M, Jimmie Åkesson, SD, och Annie Lööf, C.

Även inrikesminister Anders Ygeman samt Säpochefen Anders Thornberg och Stockholmspolisens kommenderingschef Jan Evensson, som de senaste två dygnen har hållit allmänheten informerad om vad som händer och har hänt i utredningen kring terrordådet på Drottninggatan.

Terrorforskaren Magnus Ranstorp och SVT:s egen grävande reporter, Sanna Klinghoffer, som länge följt de radikala islamistiska miljöerna i Sverige, kommer att delta.