Aftonbladets Johan Gunnarsson svensk mästare i tunnbrödsrulle

Publicerad 2023-08-19

Aftonbladets Johan Gunnarsson tar hem SM i tunnbrödsrulle 2023.

En rulle med ”supermycket finesser” blev nyckeln bakom segern.

– De tyckte det var ett genidrag, säger han.

Aftonbladets tv-redaktör Johan Gunnarsson hade knappt ätit en tunnbrödsrulle innan han ställde upp i SM i Linköping på lördagen.

Men trots det blev det succé.

Han tog hem guldet i innovationsklassen och fick jubla framför tunnbrödsrulle-konnässörerna.

– Det är helt galet. Jag tror inte det är sant alltså. Jag var kaxig inför, men när man står där mot människor som rullar tunnbrödsrullar hela dagarna, så kommer jag med mina syrade tomater...

– Jag kan ju laga mat och vet hur det ska smaka, men är amatör på tunnbrödsrullar. Det är helt osannolikt.

Segerjubel när Aftonbladets Johan Gunnarsson tar hem SM i tunnbrödsrulle.

Hur mår du nu?

– Jag mår fan fem plus. Jag blev så glad, det är så otroligt härligt att genomföra en idé, något jag trodde på och inte tänka ”vad kommer alla göra”. Det var mina smaker, min rulle och väldigt mycket Gunnarsson.

Kan du berätta vad rullen består av?

– Det är en superklassisk rulle med supermycket finesser. Jag valde bort ketchup och ersatte med syrade tomater. Sedan tog jag picklade senapsfrön i stället för senap, jag tror det var nyckeln. Så var det en chorizomajonnäs och chilikorvsströssel som ett crunch på chilikorven.

Vad sa juryn?

– Det var väldigt översvallande. De tyckte det var en fantastisk idé att ta bort ketchup och senap men ha med ketchup och senap. De tyckte det var ett genidrag och gillade crunchet på chilikorven väldigt mycket. Mellan oss var det inte den snyggaste rullen, men jag har inte rullat så många rullar innan.

Vinnarrullen.

Hur ska du fira?

– Jag ska åka tåg hem, men det här måste firas. Det finns inget alternativ. Sen om det blir bubbel, bärs eller skumpa skiter jag i. Jag ska nog sätta mig i restaurangvagnen och dricka Mariestads.

Kommer du att ställa upp igen nästa år?

– Man kan inte inte vara med när man har vunnit en gång. Man måste ställa upp och försvara titeln, eller så kan man i och för sig sluta med flaggan på topp och för alltid vara svensk mästare.

Klassiska frågan: Vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Det vore väldigt gott med iskall bärs och sedan fred på jorden.

LÄS VIDARE

Vinner klassiska tävlingen för 16:e gången – 62 korv med bröd

Följ ämnen i artikeln