Glöggfest à la Sara
Uppdaterad 2018-12-21 | Publicerad 2008-11-25
Mat och dryck ska det vara. Och, inte minst, trevligt sällskap. Umgänget är en viktig detalj när glöggfesten ordnas. Här berättar Sara Begner, chef för Coop provkök, lite om hur hon vill att den perfekta glöggkvällen anordnas.
– Våra glöggtilltugg är busenkla och ger tid över för det viktigaste; att umgås. Bjud in dina skönaste vänner, tänd massor av ljus och njut länge, säger Sara Begner.
Salt, sött och hett
Något salt, något sött och en het dryck, det är allt som behövs för en perfekt glöggfest. Krångla inte till det utan välj några enkla, små, vansinnigt goda och mingelvänliga mumsbitar.
Ingen sort tar längre tid än en kvart att fixa.
Sticksen kan dessutom göras några dagar i förväg om de förvaras kallt. Välkommen på glöggmingel.
Tips från Sara:
– I stället för att köpa glöggmuggar knyter du olika röda band runt dina vanliga glas. Kalasfint.
Gör de här rätterna:
Sticks med pepparkakor och ädelost
Kanapé med chevrékräm och fikon
Dadlar med manchego
Ost och pepparkakskulor
Något hett
Sara Begner:
”Glöggen är serverad. Hos oss får den gärna innehålla en och annan frukt.”
Glögg
Kryddig äppeldricka
Vinglögg med citron och stjärnanis
Glöggshots
Utan alkohol
Där hittar du också alkoholfria alternativ:
Apelsinglögg med kardemumma
Barnens tomteglögg
Varm glöggkryddad äppeldryck
Lycka till med glöggfesten!
Coop