Svårt att rekrytera – anställde unga med autism

Publicerad 2017-09-05

Vid ett utomhusbad i Maryland, USA, hade man svårt att rekrytera personal och valde då att erbjuda tjänsterna till ungdomar med särskilda behov, skriver Wjla.

När utomhusbadet hade svårt att anställa personal kom RSV Pools ägare Scott Vincent på en innovativ lösning och valde att satsa på ungdomar med särskilda behov.

Innitiativet resulterade i något positivt och idag är 16 personer med särskilda behov anställda vid badet. En av dem är 18-årige Nasir Abdur-Rahim.

– Man lär sig hur saker fungerar och att kommunicera med andra. Jag lär mig mycket nytt och har skaffat nya vänner, säger han.

Madison Pizer på RSV Pools anställde badvakterna som, efter omfattande träning, överträffat allas förväntningar.

– Jag kan säga dig att vi inte har fått ett enda klagomål. De är alltid i tid, alltid i uniform och superglada över att vara där, säger hon.

”Kommer inte begränsa honom”

Men för Pizer handlar det om mer än positiva utvärderingar av anställda. Hennes yngre bror har autism och har en anställning på RSV Pools som vakt.

– För min familj var det skrämmande att att Mason kanske aldrig skulle klara sig själv. Men nu ser jag att han kan göra det, han kommer vara okej. Han kan ha ett jobb och ett eget liv. Bara för att han har autism kommer det inte begränsa honom, säger hon.

Projektet är ett samarbete mellan RSV Pools och en ideell organisation för personer med särskilda behov och faktum är att det har gått så bra att RSV Pools hoppas kunna fördubbla antalet anställningar nästa sommar.

Följ ämnen i artikeln