USA:s varning till Ryssland: ”Alla sanktioners moder”

Uppdaterad 2022-02-01 | Publicerad 2022-01-31

USA:s senat är nära en uppgörelse om sanktioner mot Ryssland.

Enligt demokraten Bob Menendez kommer de att ”krossa landets ekonomi”.

– Jag kallar dem alla sanktioners moder, säger han till CNN.

Följ ämnen
Ukraina

Beskedet kom inför måndagens möte i FN:s säkerhetsråd där USA krävde svar från Ryssland angående mobiliseringen vid den ukrainska gränsen.

Demokrater och republikaner har varit oense om huruvida sanktionerna borde införas före eller efter en rysk invasion, men nu säger den demokratiske senatsledamoten Bob Menendez att det redan finns fog för att straffa Ryssland.

– Det finns en del sanktioner som kan införas redan nu för det Ryssland redan gjort. Cyberattacker mot Ukraina, uppdrag under falsk flagg och försök till att destabilisera Ukrainas regering, säger han till CNN och tillägger:

– Men de mest förödande sanktionerna som kommer att krossa Rysslands ekonomi i kombination med det militära bistånd vi skickar till Ukraina innebär att Putin måste bestämma sig för hur många liksäckar med ryska söner som ska återvända till Ryssland.

”Jag kallar dem alla sanktioners moder”, säger demokraten Bob Menendez.

”Putin kommer inte ge sig”

Enligt Menendez rör det sig om massiva sanktioner, bland annat mot Ryssland största banker, som kommer att presenteras under veckan.

– Det är sanktioner som är mer långtgående än något vi tidigare utfärdat.

Senatsledamoten menar att hotet är nödvändigt för att Ryssland inte ska attackera grannlandet.

– Vi kan inte ha en München-situation igen, säger han och syftar på avtalet från 1938 där de allierade överlät delar av Tjeckoslovakien till Hitler, i tron ​​att det skulle sätta stopp för ett krig.

– Putin kommer inte att sluta om han inte tror att det kommer något svar från väst. Vi såg vad han gjorde i Georgien 2008 och vi såg vad han gjorde på Krim 2014. Han kommer inte att ge sig.

ANNONS