Tåg krockade med träd och spårade ur – 18 drabbade

Publicerad 2022-12-22

Ett passagerartåg har kört på ett träd och spårat ur i Hultsfred.

18 personer har drabbats – men ingen har skadats i olyckan.

– Det är mycket folk på plats, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Olyckan ska ha inträffat i höjd med Herrstorpet. Enligt polisen är det ett passagerartåg av modellen Krösatåg som spårat ur. Tåget krockade med ett träd.

– Vi är på plats och underlättar räddningstjänstens arbete. Vi kommer ta uppgifter från passagerarna, säger Kim Hild, presstalesperson på polisen.

18 personer är drabbade, uppger räddningstjänsten.

– Vid första anblick är ingen allvarligt skadad. Men det är en stor insats med ambulans, räddningstjänst och Trafikverket så det är mycket folk på plats, säger räddningstjänstens ledningsoperatör.

Enligt räddningstjänsten undersöks de drabbade personerna av ambulanspersonalen. Enligt Trafikverket har olyckan inträffat på ett smalspår.

– Tågsättet har inte lagt sig och just nu är det besiktningspersoner på väg ut, säger presschef Bengt Olsson.

Kommer stoppet pågå länge?

– Det beror på hur pass skadat spåret är och hur det går att komma till med lyftkranar. Det kan ta ganska kort tid, men om det hänt vid en svårtillgänglig plats så kanske vi får bygga en väg dit så kranen når fram.

SJ: Stopp i trafiken

Enligt SJ har samtliga passagerare fått åka vidare med en ersättningsbuss.

– Det var ett träd på spåret som tåget körde på och spårade ur, säger Pernilla Johansson, presskommunikatör på SJ som sköter driften av Krösatågen.

Det är stopp i trafiken och kommande avgångar på sträckan har ställts in. Men bussar har beställts och kommer att ersätta tids nog.

– Vi väntar på prognos, säger Pernilla Johansson.

Följ ämnen i artikeln