Juliga pannkakor på Sara Begners vis
Uppdaterad 2019-01-18 | Publicerad 2008-11-24
”Det är jättelätt”
Barnsligt gott. Och barnsligt enkla att göra.
Men hur gör man pannkakorna lite juligare?
Sara Begner, chef för Coop provkök, berättar.
– Det är jättelätt att göra ”pankisar” med julsmak, säger hon.
Till att börja med:
snåla inte med äggen.
Kör gärna dubbel ranson.
– Ja, släng i ett extra ägg om. Det blir godare helt enkelt, och matigare.
Julen närmar sig.
Och den som vill äta pannkakor även som julmat kan lätt ge rätten en (l)ju(v)lig touch.
– Kanel och socker på går utmärkt att ha för att få julsmak. Och det är lätt att göra gula pannkakor genom att ha saffran i, då passar de fint i luciatider också. Sedan kan du servera dem med russin och torkad frukt som aprikos och äpple, och glass.
Sara lägger till:
– Du kan absolut göra dem med apelsin också. Filéade apelsinklyftor, lite saffranshonung och vispad grädde. Mums, säger hon.
Bara att instämma.
Coop