15-årig flicka ihjälskjuten av polis i Ohio

Publicerad:
Uppdaterad:
Polisen i Columbus fick ett larm om ett bråk på ett familjehem. Det slutade med att en 15-årig svart flicka sköts ihjäl.
Foto: Jay LaPrete / TT NYHETSBYRÅN
Polisen i Columbus fick ett larm om ett bråk på ett familjehem. Det slutade med att en 15-årig svart flicka sköts ihjäl.

NYHETER

Jubel och lättnad präglade USA när juryns beslut i målet mot Derek Chauvin meddelades.

Men i Columbus i Ohio var det nya protester på gatorna.

Ungefär 20 minuter innan domaren läste upp domen sköts en 15-årig svart flicka ihjäl av polis.

Den enormt uppmärksammade rättegången i Minneapolis slutade med att juryn efter bara tio timmar av överläggningar kom med sitt beslut.

Expolisen Derek Chauvin befanns skyldig på samtliga punkter för att ha orsakat George Floyds död den 25 maj i fjol. Han fördes direkt till fängelset i väntan på dom.

En av alla som uttryckte glädje och lättnad efter domen var president Biden. I ett tal i Vita huset under natten sa han att han hoppas att detta var tiden för förändring och utlovade reformer inom polisen och en kamp mot strukturell rasism i USA.

Flicka dödad av polis

Men på gatorna i Columbus i Ohio var det protester och demonstranter med ”Black lives matter”-skyltar som präglade kvällen. Strax innan det stora jublet utbröt utanför rättssalen i Minneapolis svarade polisen i Columbus på ett larm om ett bråk på ett familjehem i staden.

Det slutade med att en 15-årig svart flicka sköts ihjäl.

Borgmästaren Andrew Ginther bekräftade dödsskjutningen på Twitter och skrev att händelsen fångades av polisens kroppskamera. Han vädjade till invånarna att hålla sig lugna, samtidigt som många människor tog sig ut på gatorna när nyheten om skjutningen började sprida sig.

Foto: Jay LaPrete / TT NYHETSBYRÅN
Händelsen har lett till nya protester i Columbus, Ohio.

”Denna eftermiddag har en ung kvinna tragiskt förlorat sitt liv. Vi vet inte alla detaljer. Det finns bildupptagningar från en kroppskamera. Vi arbetar med att granska dem så fort som möjligt”, uppgav borgmästare Ginther.

Lokaltidningen The Dispatch talade under natten svensk tid med en kvinna, Hazel Bryant, som uppgav sig vara släkting med den ihjälskjutna flickan.

Hon berättade för tidningen att flickan hade hamnat i bråk med en annan boende på familjehemmet. 15-åringen ska ha varit beväpnad med kniv.

Polisen visade upp bilderna

På en presskonferens under tidiga morgonen svensk tid visade man upp bilderna. De visade kaotiska scener som slutade med att polisen avlossade skotten.

– Staden har förlorat en 15-årig flicka, men baserat på vad som syns i bilderna tog polisen beslutet för att skydda en annan ung flicka, sa borgmästare Andrew Ginther på presskonferensen.

Publicerad:

LÄS VIDARE