Uppgifter till Aftonbladet: Dött spädbarn hittat i väska

Publicerad 2018-05-07

En person anhölls under söndagskvällen misstänkt för ett grovt brott i Österåker i Stockholm län.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det en kvinna som anhållits efter att ett dött spädbarn hittats i en grön väska.

Både polis och åklagarmyndigheten är i nuläget mycket förtegna.

Det var under söndagseftermiddagen som polisen larmades till ett villaområde i Österåkers kommun norr om i Stockholm efter misstanke om ett grovt brott.

Ett stort område spärrades av och undersöktes av polisens kriminaltekniker, som enligt ögonvittnen bland annat ska ha undersökt en grön väska.

Flera samstämmiga källor med insyn i utredningen säger till Aftonbladet att det är ett dött spädbarn som påträffats i väskan.

Barnet tros ha legat i väskan en längre tid.

I anslutning till platsen greps en person som sent på söndagskvällen anhölls av jouråklagare på sannolika skäl misstänkt för brott.

Enligt Aftonbladets uppgifter är det en kvinna som anhållits.

Inväntar åklagarbeslut

Under måndagsmorgonen var Åklagarmyndigheten mycket förtegna kring händelsen och ville inte kommentera brottsrubricering eller andra uppgifter.

– Det är ett beslut som den ordinarie åklagaren får fatta när hen får ärendet, vilket sker under förmiddagen. Då får den åklagaren bedöma vad vi ska gå ut med. Att vi inte går ut med brottsrubricering beror på att vi inte vill förstöra utredningen, säger informationschefen Karin Rosander under morgonen.

Inte heller polisen vill uttala sig.

– Det är åklagarlett nu, säger Towe Hägg vid polisens ledningscentral.

En begäran om förordnande om offentlig försvarare har lämnats till Attunda tingsrätt som kommer att utse denna under måndag förmiddag. 

Följ ämnen i artikeln