Pappan jagade i väg reporter

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-04-28

Skulle fråga om den försvunna dottern: ”Han blev som förbytt”

Grannarna misstänkte aldrig vad som utspelades bakom fasaden till trevåningshuset i Amstetten och pappan uppträdde hela tiden normalt utan att väcka minsta misstanke.

Reportern åkte till skräckens hus utan att veta om det. Hon skulle göra en intervju med Josef Fritzl om hans försvunna dotter.

Det slutade med att hon blev utjagad.

I källaren satt då dottern Elisabeth, inspärrad.

Reportern Andrea Kramer, som jobbar på den österrikiska tidningen Österreich åkte till Ybbs-strasse 40 för ungefär en vecka sedan för att höra sig för om den försvunna Elisabeth Fritzl.

”Ropade efter pappa”

– En liten pojke öppnade dörren. En älskvärd liten kille som hälsade vänligt. Jag frågade efter Josef Fritzl och till min förvåning ropade inte killen efter morfar eller farfar, utan efter pappa, berättar hon i tidningen Österreich.

– Lite senare kom en äldre man nerför trappan och jag tänkte ”det där kan ju inte vara pappan till pojken”.

”Diabolisk blick”

Mannen sa barskt till pojken att gå upp i huset.

– Vad vill du?, frågade mannen med en diabolisk och förvirrad blick, berättar reportern.

Kramer sa till Josef Fritzl att hon ville fråga om Elisabeth.

Bad reportern försvinna

– Jag hade knappt hunnit uttala namnet då mannen blev som förbytt. ”Jag behöver ingen hjälp, vi hjälper oss själva. Och försvinn direkt!”, skrek han till mig. Rasande tryckte han ut mig. Med en smäll stängde han sedan dörren. När jag for stod han vid ett fönster på övervåningen och stirrade efter mig, berättar reportern.