Föräldrar döms för att ha skadat sitt spädbarn

TT

Publicerad 2023-01-04

Ett par i Göteborg döms för att ha misshandlat sitt spädbarn. Arkivbild.

Sjuksköterskor blev vittne till hur föräldrarna kraftigt skakade sin bebis.

Nu döms ett par i Göteborg för att ha misshandlat sin lille pojke, som riskerar att få bestående skador, rapporterar Göteborgs-Posten.

Föräldrarna ska den 28 april ha kommit in till Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg och uppgett att sonen hade andningsproblem.

Under sjukhusvistelsen hittades dock inget fel på barnet, däremot reagerade vårdpersonal på att pappan tre gånger skakat den lille pojken och en orosanmälan gjordes. Även mamman hade enligt personalen tagit ett kraftfullt grepp och skakat pojkens huvud sidledes vid två tillfällen.

När föräldrarna återkom till sjukhuset den 30 april var barnet i ett mycket dåligt skick och led av pågående krampanfall. Läkarna kunde konstatera att pojken drabbats av hjärnblödningar, som av allt att döma berodde på skakvåld.

Pojken hade också benfrakturer och omfattande blödningar på näthinnan. Han riskerar nu bestående men efter misshandeln i form av hjärnskador och synproblem.

Göteborgs tingsrätt dömde på onsdagen pappan för grovt vållande till kroppsskada samt ringa narkotikabrott, medan mamman fälldes för misshandel. Båda dömdes mot sitt nekande.