Här kör far och son charterplan tillsammans

Av: Babs Drougge

Publicerad:
Magnus Carlsson, 57 och Hampus Carlsson, 28 är andra och tredje generationens piloter.
Foto: Privat
Magnus Carlsson, 57 och Hampus Carlsson, 28 är andra och tredje generationens piloter.

Magnus Carlsson, 57 och sonen Hampus, 28, är andra och tredje generationens piloter i sin släkt. I söndags fick de av en slump flyga en skara turister till Rhodos, sida vid sida.

– Det var jättekul. Trots allt var det ju min lille pojk som satt där, säger pappa Magnus.

Magnus Carlsson, 57, från Skanör har gjort otaliga flygningar under sina 32 år som pilot. Men resan mellan Köpenhamn och Rhodos på söndagen kommer han alltid att minnas.

När Magnus presenterade besättningen innan avgång möttes han av applåder.

– Jag sa att jag flög med Hampus Carlsson, som för övrigt är min son, så det tyckte ju folk var trevligt. Det uppskattades, säger Magnus Carlsson, som mer eller mindre växte upp på en flygplats.

1 av 3 | Foto: Privat
Stolt pilot med sin styrman Hampus.

– Pappa var ju också pilot och flög också för ett charterbolag när jag växte upp. Vi bodde precis vid flygplatsen så jag sprang ju där och tittade på flygplan och åkte med honom, så på den vägen blev jag pilot. Jag tänkte att det här var ju skoj och sedan blev det lite samma sak för Hampus.

Båda barnen – Hampus, 28 och Josefine, 32 – blev flygbitna, precis som sin pappa. Dottern har varit flygvärdinna i elva år och för två år sedan blev Hampus färdig pilot.

Nu arbetar de alla tre på samma resebolag. Pappa Magnus började för 32 år sedan och Hampus är anställd sedan i februari i år.

Kan bli fjärde generation

På söndagen sammanföll av en ren slump schemat för far och son, vilket Kvällsposten var först med att berätta.

– Så flög vi den där kvällen tillsammans, det var jättekul. Å ena sidan var han ju en vanlig kollega som alla andra, men trots allt så var det ju min lille pojk som satt där. Det är mycket speciellt att far och son flyger tillsammans och inget som går att arrangera. Alla måste ju gå igenom antagningsprocessen.

Magnus är säker på att han, Hampus och Josefine kommer att flyga tillsammans alla tre, så snart dottern är tillbaka från föräldraledigheten. Om det är fjärde generationens piloter hon nu fostrar återstår att se.

– Det vet man aldrig, säger Magnus Carlsson och skrattar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN