Om ingen banat vägen hade Julia Fox inte setts som den hustler hon är

Julia Fox, 32, och Kanye West, 44, tillsammans på Paris Fashion Week i slutet av januari. Nu är förhållandet över.

Nu när det är slut mellan Kanye West och Julia Fox kan jag erkänna för mig själv att jag tycker hon verkar jävligt go. Den före detta dominatrixen, skådisen och it-girlen har sedan årsskiftet inlett och avslutat en hårdbevakad romans med Kanye West, som ligger i skilsmässa med Kim Kardashian. Eftersom jag har något fel i hjärnan som gör att jag tror att Kim är min syster, så har jag inte riktigt gillat Fox. Men nu är det slut och ingen lojalitetskonflikt står i vägen.

Ingen kan ta ifrån West att han blir förälskad i spännande kvinnor. När han träffade Kim var hon fortfarande en reality-prinsessa och innan Kim var han ihop med min favorit Amber Rose. Precis som Julia Fox var Amber Rose en relativt okänd, före detta sexarbetare som ville make a dollar out of a penny.

 

Även om Julia Fox och Amber Rose delar ett ex, växt upp fattig och arbetat i sexindustrin är deras förutsättningar olika för att stå stadigt i den storm av uppmärksamhet som följer med Kanye West. Det är nästan femton år sedan Rose och West var ihop och det var innan sexarbete normaliserats så kraftigt som det nu gjorts genom OnlyFans. Som sexig tjej hade man få egna kanaler och fick förlita sig på att vara antingen utvikningstjej eller video vixen.

När privata nakenbilder på Rose läckte fanns inte hämndporr som etablerat begrepp, något som nu är olagligt, och bilderna spreds intensivt utan eftertanke.

Dessutom är Julia Fox en vit kvinna, uppväxt på Manhattan, medan Amber Rose är en svart kvinna, uppväxt utan kulturellt kapital i Philadelphia.

För nästan 15 år sedan var Amber Rose (bilden) och Kanye West ett par.

 

Förra veckan, när jag försonats med Julia Fox, såg jag henne besöka podden ”Call her daddy”.

På ett självklart vis redogjorde hon för sitt vilda liv och jag blev först nästan lite ledsen å Rose vägnar. ”Call her daddy”, som en kompis till mig kallade ”tjejernas Joe Rogan”, är en sexuellt explicit podd som Spotify köpte rättigheterna till för 60 miljoner dollar. Även om summan är långt ifrån vad den riktiga Joe Rogan fick för sin podcast har ingen annan podd med kvinnlig programledare köpts för lika mycket.

När Rose blev känd som West tjej fanns ingen miljonstor knullpodd, rattad av en gränslös tjej. I stället blev Rose ofta intervjuad av kåta och tröga män, som identifierade sig mer med West än med henne och okända tjejer som var ihop med rika män var golddiggers. Såklart tycker många fortfarande så. Men många tycker också inte det.

 

Agens är dock inte något man bara har för att man tilldelas det. Agens är något man tar och kräver. Och Amber Rose gjorde precis det, genom att bli en feministisk aktivist som anordnar årliga demonstrationer mot den slutshaming som hon, och så många kvinnor, utsätts för ofta direkt kopplat till sexarbete.

Så, jag bestämde mig för att inte vara ledsen för platsen Fox erbjöds, som aldrig erbjöds Rose.

I stället är jag tacksam för att Rose banade vägen för Fox. Utan Amber Rose hade Kanye West nya flickvän inte kunnat sitta och berätta om sitt gamla jobb, inuti en BDSM-grotta. Utan Amber Rose hade Julia Fox bara uppfattats som en golddigger och inte som den hustler hon verkligen är.