Israels försvar har alltid lett till massmord på barn

Människor i Tel Aviv kräver att Hamas ska släppa de människor som kidnappats.

Terrororganisationen Hamas lyckades över hövan. Om man hade för avsikt att slå till med sådan sällan skådad grym hänsynslöshet mot civila offer att såväl den israeliske fienden som Israels vänner fullständigt tappade kontrollen över både känslor och förnuft.

Förutsägbar hysteri, hämndlystnad och vettlöshet blev följden också i Sverige.

På stillsamt liberala Dagens Nyheters ledarsida kunde vi inhämta att ”det spelar ingen roll att Israel utvecklats mot allt mer av apartheid med inskränkta rättigheter för araber (…) det spelar ingen roll att Israel i många decennier regelmässigt förnedrat civilbefolkningen eller att de israeliska försöken att skydda sig mot terrorism lämnat vanliga palestinier utan möjligheter till försörjning eller framtidstro”.


Nähä? Så själva grundproblemet i konflikten mellan de ockuperande israelerna och de ockuperade palestinierna (”araberna”) skulle plötsligt ha blivit irrelevant?

Just det. Och mer därtill, eftersom ledarskribenten avslutar tankegången med att ”det spelar inte ens någon roll att civila palestinier hela tiden dör när Israel skjuter sina raketer mot Gaza”.

Detta måste vara de mest cyniskt blodtörstiga rader jag någonsin läst i DN. Och det vill inte
säga lite.

Rekord i misslyckad skämtsamhet i samma tankespår slogs i den högerliberala tidningen Fokus när chefredaktören gick till ursinnigt angrepp mot förre stats- och utrikesministern Carl Bildt (M) då denne motsatte sig vår högerregerings spontana beslut att dra in allt humanitärt bistånd till den ockuperade palestinska befolkningen. Denna Carl Bildts till synes måtfulla ståndpunkt, som delas av Joe Biden, väckte sådant raseri hos skribenten i Fokus att han kallade Carl Bildt antisemit, dessutom antisemit med ”tysk anstrykning”. Samt beskrev den rasande skribenten palestinier som ”vildar”.


Jag kan förvisso hålla med den av hat förblindade ledarskribenten i DN när hon karaktäriserar Hamas som ”en islamistisk våldsälskande sekt som hatar judar, kvinnor, bögar och alla andra som kan få för sig att säga emot dem”. Men jag får en bestämd känsla av att hon inte vet att Hamas kom till 1978 med uppmuntran och ekonomiskt stöd från Israel. Sektens kärna bestod av aktivister från muslimska brödraskapet. Israels avsikter med att få igång Hamas var att skapa en religiös motvikt till det sekulära och ”kommunistiska” ledarskapet i palestiniernas politiska organisationer.

Man kan väl säga att den listiga planen att bidra till Hamas uppbyggnad lyckades mer än vad israelerna rimligen önskade sig. Även om Hamas som tänkt hjälpte till att döda alla fredsförsök. Och vad sen gäller mord på civila, särskilt kvinnor och barn, som så starkt engagerar Israels anhängare när de nu åter tappat besinningen, så är det något lurt med deras tårar och gripande proklamationer om humanism och demokrati.


De vet ju vad som komma skall. Den här gången som i alla krig mellan Gaza och Israel. Tio gånger så många palestinska som israeliska kvinnor och barn kommer att dö. Sjukhusen i Gaza kommer sedvanligt att precisionsbombas liksom FN:s skolor och liknande tillhåll för civila. Israel kommer att rada upp sina vanliga krigsförbrytelser mot mer än två miljoner fångna palestinier som ingenstans kan fly.

Det kan te sig tankemässigt ologiskt att så starkt engagera sig mot den ena sidans massmord på barn men sanktionera eller ignorera den andra sidans massmord på barn.

Det senare vanligtvis med frasen ”Israel har rätt att försvara sig”. Även om detta försvar hittills alltid lett till just massmord på barn. De flesta invånarna i Gaza är för övrigt barn, men fångna i en islamistisk diktatur där bara terroristerna har tillgång till skyddsrum.


Ingen kan säga säkert vad som framöver skall hända i Gaza. Den israeliska extremhögerregimen har utlovat två insatser. Att utplåna Hamas och att rädda gisslan om cirka 200 människor som är fångar hos Hamas.

De två målen förefaller oförenliga. Det enda som enligt tidigare mönster kan förefalla förutsägbart är att ännu ett omfattande massmord på palestinska medmänniskor förestår. Men den här gången med bombliberalt stöd från hela västvärlden.

Ty, som DN:s ledarsida så precist skrev: ”Det spelar inte ens någon roll att civila palestinier hela tiden dör när Israel skjuter sina raketer mot Gaza.”


För övrigt anser jag att...

...de två blodtörstiga liberala skribenterna jag nämner i texten ovan vanligen skriver vidsynt,
intelligent och humoristiskt. Det är så jag känner dem. Det är det som är så kusligt.

...få företeelser i journalistiken ter sig lika löjliga som SVT:s utrikeskorrar när de gör sina
ståuppor iförda hjälm och skyddsväst. Varför ståuppa just där sådan kostymering skulle vara
nödvändig?