Vi fattade ju inte att hon inte ville

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-05-24

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Hej,

Jag är en av de utpekade ”våldtäktsmännen” på Stureplan och jag och min kompis A har just blivit friade för våldtäkt i Stockholms tingsrätt. Det var rätt. Men nu ska allting dras en gång till i hovrätten och jag fattar inte hur O kunde göra så här mot oss.

Jag försöker komma på vad jag har gjort för fel, men kan inte komma på nåt.

Hon var ju med på det.

Det var den 25 mars. Vi hade varit på White Room och klockan var väl typ fem när vi gick till A:s etta och det låg i luften vad vi skulle göra. O tog initiativet redan i hissen. Hon klär av mig, klär av sig, och sen har vi sex liksom. En normal trekant. Sexet vi har med O är ju liksom så här litet hårdare. Med slag och dra i håret och såna saker. Hårdsex med fulsnack, smisk och analsex.

Och O ville ha det. Hon njöt av det.

Men sen anmälde hon oss för våldtäkt. Hon sa att vi tvingat henne och använt hot och våld och hållit fast hennes armar och ben. Att A skulle ha kört upp en fjärrkontroll i hennes slida och anal, hotat att slå in hennes näsben och skrikit åt mig att våldta henne. Att A har slitit henne i håret och slagit henne i ansiktet och på rumpan.

Att hon skrek och grät och försökte ta sig loss.

Men O skrek inte, hon stönade typ. Och det var därför som A var tvungen att hålla för hennes mun. Och inte en enda gång hörde jag nåt nej eller stopp eller sluta. Vi höll inte fast i någon, det var frivilligt och hon kunde väl gå därifrån hela tiden.

Och jag gjorde absolut ingenting. Jag är liksom ingen dum människa som slår någon.

I rättsintyget stod att O hade fått 46 stycken skador. Att hon hade blåmärken och ”blodsutgjutningar” på mage, ben, armar, skinkor och huvud. Blödningar i hårbotten, sår i slidan och sprickor i ändtarmen.

Men O:s skador var typ inget som tingsrätten tjafsade om. Man fattade, att de var en del av själva sexet och att vi liksom hade rätt att använda hårda tag.

(Även om ingen av oss såg den andre göra det.)

Så vi blev frikända. Tingsrätten kom visserligen fram till att O inte hade varit med på sexet, men vi blev ändå friade för att vi inte förstått att hon inte ville.

Så nu räknar vi med att hovrätten ska resonera på samma sätt. Att de också tycker att vi har rätt till O:s kropp.

Hälsningar J.

Monica Gunne

Följ ämnen i artikeln