Trash-bloggaren är nya gubbmagneten

”Jag vill slänga på bikinin DIREKT och inviga mina nya sillisar och inte sitta och blogga.”

Om du plötsligt kände dig gammal och hopplöst ute när du läste den meningen, så kan jag försäkra att du inte är ensam. Det är ett citat signerat Kissie, 20 år, landets största trash-bloggare, känd för att skriva provokativt om sina bröstoperationer och barnmats-bantningskurer. Och så lite om sin vurm för skattesänkningar. Likt en sista, muterad rest av den utdöende bratkulturen rör hon sig mestadels kring Stureplan.

Det fascinerande med Kissie – eller Alexandra Nilsson, hennes riktiga namn – är egentligen inte det hon skriver, utan bilderna som hon publicerar på sin rosa blogg.

För några veckor sedan spreds ett foto från hennes Rhodos-semester: på bilden satt Kissie i minimal bikini vid en poolkant. Men det var något konstigt med det där fotot. Ju mer man tittade kände man att, nej, här är något väldigt fel.

Inte på grund av den grillkorvstonade brännan – ”trodde knappast svennbananer kunde bli såhär bruna men jo!” med Kissies egna ord. Det var proportionerna.

På bilden var Kissies bröst större i diameter än huvudet. Det var i sin tur enormt i jämförelse med pyttekroppen, från vilken en trådsmal arm stack ut i en mysko vinkel.

Bilden väckte ramaskri.

”Vidrigt”, ”freak” och ”äckligt” var återkommande kommentarer.

Hur mycket Kissie photoshoppar sig själv är ett ständigt debattämne bland läsarna – själv hävdar hon att det bara handlar om att vårda en image. På bloggen står ”Kissie” inom citattecken, som för att visa att allt kan vara på låtsas. I grund och botten spelar det kanske ingen roll – jag ser ju inte ut som på bylinefotot här nedan i verkligheten heller.

Äkta eller ej, bilderna på Kissie leder ständigt till anklagelser om att hon är ett dåligt föredöme. Bebisdieten sprider osunda ideal bland unga tjejer, varnar

kritikerna.

Men hur vet vi att det är just unga tonårstjejer som kollar Kissies blogg? Har det gjorts någon Sifo på hennes cirka en miljon läsare?

Med tanke på hennes förkärlek för överdimensionerade sillisar skulle bloggen lika gärna kunna fylla den funktion som Slitz och andra herrblaskor hade för tio år sedan. Det skulle inte förvåna mig ett dugg om Kissie har blivit den nya gubbmagneten.

Följ ämnen i artikeln