När ska Jakobsson ha tid att njuta av sina trädäck?

Trädäcket.

Livet är svårt.

För ett par veckor sedan fick jag hem ett brev med mitt namn på men med fel adress. Hur kan det finnas två Malin Wollin i Kalmar? Jag måste jaga henne ut ur byn.

Livet är svårt.

Brevet har legat på vår hallbyrå i en vecka nu.

Någon, brevbäraren? har skrivit ett frågetecken på kuvertet.

Igår skulle min dotter skicka ett brev till Länsförsäkringar eftersom man då och då måste övertyga sin bank om att man inte tvättar pengar.

”Här! Ta med det här brevet till lådan!” sa jag och skrev rätt adress en gång till på kuvertet. Jag skrev även ner den adress brevet absolut inte ska skickas till igen.

Livet är svårt.

 
Joachim har köpt tio kilo lök eftersom han fick kontakt med någon slags bonde via jobbet. Vi äter väldigt lite lök.

Den lökiga delen av vårt liv är inte längre svårt. Men, för att få in tio kilo lök i matkällaren var Joachim tvungen att rensa och han har därför kommit upp med diverse vackra tallrikar som jag har en av varje. De får inte plats, säger Joachim.

Livet är svårt.

Men inte lika svårt som det är för Ulf Kristersson att hitta en statssekreterare som inte har haft otur till havs.

Först var det PM Nilsson och ålarna och nu är det Johan Jakobsson och hans trädäck som han snickrade på tills det syntes från månen och Värmdö samhällsbyggnadskontor.

Det är i sanning ett närmast overkligt paradis han har byggt upp, Jakobsson. En lång brygga, ett enormt trädäck precis i vattenbrynet och så ännu ett, en bit upp på klipporna. Små tallar har han också, tallar är så älskvärda. Tänk som det doftar när det är varmt och torrt och du passerar en tall på väg mot badet.

Mitt i bilden från statssekreterarens vattenvärld står en soptunna med vad som ser ut att vara drivor av fulla sopsäckar. Någon missade hämtningen, och:

Livet är svårt.

 
Livet som statssekreterare är svårt, så många timmar på jobbet, när ska Johan Jakobsson ha tid att njuta av sina trädäck? Fem minuter här, fem minuter där och sedan läsa handlingar och stryka skjortor.

Tre dagar efter det att Värmdö kommun polisanmält den moderata trallkungen så får vi veta att tidökamraterna är på väg att luckra upp strandskyddet. Det är en helt osannolikt dålig tajming. Eller är det inte en olycklig slump?

Jag föreslår att Tidökamraterna sitter lugnt i båten, ror alla djävular i land och angör en olaglig brygga. I ett allt varmare klimat med stigande vattennivåer som följd blir strandskydd överflödigt.

Tids nog är hela Sverige en strandtomt och långt därute, som en siluett mot horisonten, sitter Johan Jakobsson på sitt enorma trädäck omgivet av dött hav.