Texmex-lasagne

Uppdaterad 2018-10-03 | Publicerad 2008-02-11

25 minuter

(4 personer)

Det här behöver du

500 g köttfärs

1 + 1 msk olja

1 burk tomatsoppa (3 dl, sådan som ska spädas med 3 dl vatten)

1 påse tacokrydda eller 5 msk tacosås av lämplig styrka

6 vetetortillor

3 dl riven ost

salt

peppar

Så här gör du

1. Sätt igång ugnen på 225 grader.

2. Hetta upp 1 msk av oljan i en gryta eller stor stekpanna. Fräs köttfärsen tills den är precis genomstekt.

3. Rör ner den outspädda tomatsoppan, tacokryddan/såsen och smaka av med salt och peppar. Puttra ihop på låg värme i 5 minuter. Rör om ett par gånger så att det inte bränner fast.

4. Skär tortillorna i 3 cm breda remsor under tiden.

5. Smörj en liten långpanna eller en vid gryta med sista oljan. En sådan där långpanna som fyller hela ugnen blir för stor. Då räcker inte köttfärsröran till två lager.

6. Bottna med tortillaremsor, sedan med köttfärsröran och så lite ost. Upprepa de tre lagren och avsluta med tortillaremsor och ost.

7. Grädda i ugnen i 15 minuter tills osten fått fin färg. Kolla efter 10 minuter för säkerhets skull så att osten inte bränns.

8. Servera med en grönsallad.

Vego-varianten

Ta quornfärs och krydda lite hårdare. Kolla på soppburken så att den inte innehåller några animaliska konstigheter.

Tipset

Tomatsoppan ger bra smak men en burk krossade tomater och en buljongtärning funkar också.

Tipset 2

Sätt din egen prägel på kryddningen med vitlök, spiskummin och/eller mer chili.