Kalkonpasta
Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-02-27
(4 personer)
Det här behöver du
4 portioner pasta
50 g parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
300 g kalkonfilé eller 2 kycklingbröst
1 msk smör
200 g frysta ärtor
1 dl vispgrädde
1 dl vitt vin eller 1 dl vatten
1 tsk torkad salvia
riven parmesan
salt
peppar
Så här gör du
1. Sätt igång pastakoket.
2. Skär skinkan i tunna strimlor.
3, Skär kalkonfilén i munsbitar. Salta och peppra.
4. Hetta upp smöret i en stor stekpanna och stek bitarna på ganska hög värme runt om. Dela en stor bit och kolla att köttet är vitt och genomstekt. Om inte, stek lite till på låg värme.
5. Lägg i den strimlade skinkan, ärtorna, vispgrädden, vinet och salvian i kalkonpannan. Puttra på ganska låg värme till ärtorna blivit varma. Det tar 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Rör ner i den färdigkokta pastan och servera med parmesan.