Spanienexpertens bästa tips till Solkusten

Camilla Enström listar sina smultronställen i Spanien

Av: Jenny Alexandersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Resa | Spanien

I tv-programmet ”Drömmen om Spanien” får du veta allt om hur man köper en fastighet i Spanien. Aftonbladets expert Camilla Enström guidar husköpare genom den snåriga fastighetsmarknaden.
Här är hennes bästa tips på ställen du absolut inte får missa på härliga Solkusten.

Journalisten och Spanienkännaren Camilla Enström har själv köpt hus i Spanien och har gjort samma resa som många andra svenskar som drömmer om att bo hela eller delar av året i ett eget hus i solen.

– Det var en dröm för mig också och jag bestämde mig för att sluta drömma och slå till. Men skillnaderna mellan den svenska och spanska bostadsmarknaden är många, säger Camilla Enström.

Hitta dina favoriter

I Aftonbladets tv-program ”Drömmen om Spanien” guidar hon tittarna genom den ganska komplicerade procedur som det är att köpa en fastighet i Spanien.

Men när köpet väl är klart och det är dags att flytta in – då är det även dags att hitta de där härliga sultronställena som man kan njuta av på plats.

 

På Gibraltarklippan lever vilda apor, men de har vant sig vid människor och är inte farliga bara man är försiktig.
Foto: Getty
På Gibraltarklippan lever vilda apor, men de har vant sig vid människor och är inte farliga bara man är försiktig.

Gibraltar

– Gibraltar är ett brittiskt territorium långt ner på den spanska solkusten. Här kan du vandra uppför Gibraltars klippa, njuta av fantastisk utsikt och möta hundratals vilda apor längst vägen. Att Gibraltar är en riktigt turistattraktion är något som märks inte minst på aporna som är tämligen tama och det var onekligen med skräckblandad förtjusning som jag fick kliva över fler än en apa på min väg upp mot toppen.

Foto: Getty
Tarifa är en jättemysig hamnstad – men blåsig så håll i hatten!

Tarifa

– Det här är en jättemysig hamnstad som passar perfekt för en dagsutflykt. Här kan man strosa bland charmiga butiker, stanna till och ta en fika på ett mysigt café eller kolla in någon av stadens sevärdheter. Men det gäller att hålla i hatten, bokstavligen talat, för det blåser i princip alltid här, vilket har gjort Tarifa till ett populärt ställe för surfare.

Foto: Getty
La Concha syns som en ståtlig back drop i Marbella.

La Concha

– La Concha är berget som syns som en vacker back drop i Marbella och är du sugen på en riktig utmaning så kan en vandring uppför bergstoppen vara ett tips. Detta kräver dock en halv dag i förfogande och är inget för den oerfarne, då klättringen är både brant och rejält utmanande på sina håll och säkrast är att ta hjälp av en guide för att inte gå vilse. Man behöver dock inte bestiga toppen för att kunna njuta av fantastisk utsikt, utan ett mindre svindlande alternativ är att bara gå delar av sträckan.  

Mosh fun kitchen

– Det här är ett måste för de som gillar asian fusion. Förutom riktigt god mat så bjuder Mosh även på cool inredning och skön stämning. Senare på kvällen skruvas musiken upp och restaurangen förvandlas till ett perfekt ställe för att ta ett par drinkar med vänner. Det gäller dock strikt klädkod på Mosh så oavsett hur varmt det än är, lämna shortsen hemma ifall du vill ha ett bord.
Adress: Avenida del Prado, Marbella.

Organic market & food

– Det här är det perfekta lunchstället för den som vill äta både gott och nyttigt. Här finns alltifrån vegetarisk chiligryta, till glutenfri pizza och sockerfria bakverk. Organic är det perfekta exemplet på att nyttigt inte behöver vara smaklöst och tråkigt!
Adress: Av. Bulevar Príncipe Alfonso de Hohenlohe, Marbella

Cold pressed juicery

– Det här är mitt ”go to” ställe när jag är sugen på en riktigt god açaí bowl eller en läskande, färskpressad juice. De erbjuder inte så många sittplatser eller någon imponerande utsikt, så det är mer stället man kommer till för en snabb frukost än en lång sittning.
Adress: Str. Barajul Arges

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA