Hårdare regler för Maltas hästdroskor

Av: 

Jennifer Berg Eidebo

Malta

De traditionella hästdroskorna på Malta får inte längre köras mitt på dagen under sommaren. Hästarna måste också ha tillgång till skugga och vatten under dygnets varma timmar, enligt en ny lag som införts i landet.

Maltas traditionella hästdroskor kallas för Karozzins och går ut på att en eller flera hästar drar en vagn. I dag är det nästan uteslutande turister som åker i vagnarna. Men från och med mitten av juli i år är det förbjudet att köra droskorna mellan 13 och 16 på dagarna under årets varmaste månader juli och augusti, skriver Allt om resor som hänvisar till Times of Malta.

Anses missbehandla hästarna

Den nya lagen trädde i kraft i mitten av juli och innebär även att hästarna måste ha tillgång till vatten, skugga och andra nödvändigheter mellan 13 och 16 när de inte får arbeta. Hästarna får inte heller användas mer än tre gånger i veckan, och inte dra mer än fyra personer plus en förare. Att bryta mot reglerna kommer att anses vara att missbehandla hästarna, enligt parlamentets sekreterare för djurens rättigheter i landet, Clint Camilleri.

Djurrättsaktivister har länge riktat kritik mot hur hästarna på Malta har behandlats. Den nya lagen är därmed en vinst för dessa aktivister.

– Hästen anses nu vara ett djur snarare än bara en del av fordonet, säger Clint Camilleri.

De som bryter mot reglerna kommer att få mellan 2 000 och 65 000 euro i böter, alltså mellan cirka 21 000 och 697 000 kronor.

Kan leda till att hästarna avlivas

Den nya lagen har mötts av kritik från hästförarna, som menar att de förlorar viktig inkomst då eftermiddagarna på högsommaren är den tid på året då de tjänar mest pengar. Förarna har tidigare varnat om att ett direkt förbud mot Karozzins, eller en begränsning i antalet timmar, kan leda till att hästarna avlivas.

ANNONS EXTERN LÄNK

Boka din drömresa billigt, enkelt och tryggt – välj bland 650 flygbolag och 240 000 hotell

Supersaver Travel

Publisert:

LÄS VIDARE

Detta gäller för inresa till svenskarnas semesterparadis

ÄMNEN I ARTIKELN

Malta

Resa | Malta

Hästar

Djur & natur

MER OM RESA

Här har turismen mött bakslag i Europa

Detta gäller för inresa till svenskarnas semesterparadis

Kommersiell text, innehåller annonslänkar

Ut i naturen: Det här ska du tänka på

Bila Småland runt – så mycket att upptäcka

Resejättens nya satsning: Djurupplevelser