Flygvärdinnan – så äckliga är människor på planet

Publicerad:
Brickbordet är inte alltid lika fräscht som man kan tro.
Foto: zefart / iStockphoto
Brickbordet är inte alltid lika fräscht som man kan tro.

Resa | Flyg

Passagerare som klipper tånaglarna på brickbordet eller lägger svettiga strumpor i stolsfickan. Låter det äckligt? Det är beteenden som flygvärdinnorna vittnar om.

Om du ska sitta på ett flygplan i många timmar är det kanske inte helt ovanligt att du lägger saker i stolsfickan framför dig. En tjocktröja, en telefon, kanske en halväten godispåse? Men en flygvärdinna varnar nu passagerare för att göra så, skriver Express.

– Jag rekommenderar alltid att du aldrig, någonsin, någonsin, använder eller placerar någonting i sittfickan, säger flygvärdinnan.

Det är på sidan Reddit som flygvärdinnan lagt upp ett inlägg om saker passagerare bör undvika av hygienskäl. För flygen är inte alltid så rena som man kan tro.

– Stolsfickorna rensas från skräp men blir aldrig rengjorda, berättar flygvärdinnan.

Flygvärdinnan skriver sedan om sakerna hon plockat fram ur stolsfickorna, eller sett människor placera där.

– Smutsiga näsdukar, kräkpåsar, trosor, strumpor, folks fötter, tuggummi, halvätna sötsaker, äppelkärnor ... och sedan nästa flygning går du och lägger din telefon, laptop, iPad där, skriver hon.

Byter bajsblöja på matbrickan

I samma tråd på Reddit skrev även en annan flygvärdinna om hygienen kring brickbord – ja, den passagerare brukar äta sin mat på.

– Människor gör ofta äckliga saker på sina brickbord (jag har sett människor byta blöjor, klippa tånaglar och torka snorkråkor för att nämna några), även om dessa upptäckter bleknar i jämförelse med mänskliga avföring under ett säte, berättar flygvärdinnan.

Ett sista tips kan vara att inte luta sig mot fönsterrutan, då många hostar eller nyser vänd åt den ytan, skriver Express.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN

MER OM RESA