Ekdal räds inte Italien

Publicerad 2016-06-13

Fotboll. Efter en poäng mot Irland måste Sverige förmodligen ta tre mot Italien för att kunna nå åttondelsfinal i fotbolls-EM.

Svårt? Ja.

Omöjligt? Nej.

– Italien är väl inte något lag som skrämmer som det kanske hade gjort för tio år sedan, säger Albin Ekdal.

Albin Ekdal fick ett par minuter på plan mot Irland. Mittfältaren bytte av Oscar Lewicki i den 86:e minuten, och var inte nöjd efteråt.

– Det är klart att man ville ha tre poäng här. Men som matchen utspelade sig kanske vi ska vara nöjda med en poäng, säger han efter 1-1-matchen.

Sverige gick ifrån EM-premiären utan att ha fått ett avslut på mål. Förvisso var bollen där ett par gånger, men då via irländska ben och huvuden.

– Jag tycker inte att vi gör någon jättebra första halvlek. De är jobbiga att möta, det visste vi sen innan. Jag tycker att vi spelar upp oss i andra halvlek och har två, tre riktigt farliga chanser. Nu går de inte på mål, men jag tycker det är riktigt farliga chanser. Sen får vi kanske lite turligt in 1-1, säger Ekdal.

– Vi kanske får vara nöjda med en poäng och blicka framåt.

TT: Hur ser du på utgångsläget efter det här krysset?

– Det lever ju i allra högsta grad och en vinst mot Italien så är vi i topp i gruppen, definitivt. Det är inte någon omöjlig uppgift. Italien är väl inte något lag som skrämmer som det kanske hade gjort för tio år sedan.

– Det är ett bra lag och vi får förbereda oss bra, men så klart har vi chans att vinna.

Och själv känner han sig i så pass bra form efter ryggskadan att han skulle kunna vara aktuell för 90 minuter.

– Jag är redo om den chansen kommer. Sen hur chanserna ser ut det vet jag inte.

Om Sverige ska lyckas rubba Italien är Albin Ekdal ganska klar med vad i det svenska spelet som måste bli bättre.

– Det mesta. Men de flesta premiärmatcher jag har sett har varit lite så här, lite nerver. Det kanske spelar in. Nu är den avklarad och nu ska vi möta ett lag som jag anser att vi har goda chanser att vinna över. Det är bara att tuta och köra.

Paris, TT:s utsända

Följ ämnen i artikeln