Karlström knäckte Liverpoolstjärnan

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Djurgården slår ut Liverpool i kvartsfinal efter golden goal-drama.

En djurgårdares fantasi?

Snarare något Jesper Karlström lyckades med mot Trent Alexander-Arnold i tv-spel.

– Kul att slå ut Liverpool, säger Dif-kaptenen.

Den här veckan arrangeras en tv-spelsturnering i Fifa 20 där just 20 klubbar har en representant i slutspelet. Lag som Atlético Madrid, Borussia Dortmund, Real Madrid, Manchester City har blivit utslagna. Men kvar är Djurgården och AIK där Jesper Karlström och Nabil Bahoui styr sina lagkamrater på skärmen med kontrollen.

– Det är jag som är lagkapten så jag tog ut mig själv. Jag brukar inte spela så mycket annars, det har blivit lite mer nu på grund av coronaviruset, säger Jesper Karlström.

I slutspelsträdet lottades Dif-mittfältaren mot Valencia som representerades av Manu Vallejo, 5–2 till Karlström och vidare till åttondelsfinal. Där väntade Borussia Dortmunds Achraf Hakimi, en aning jämnare men avancemang på nytt för djurgårdaren efter 2–1.

Trent Alexander Arnold och Jesper Karlström
Trent Alexander Arnold och Jesper Karlström

”Förtjänat bragdguldet”

Till kvällens kvartsfinal där han ställdes mot Liverpools stjärnback Trent Alexander-Arnold, som i sin åttondel slog ut Real Madrids Vinicius Junior. Karlström spelar alltså med Djurgården mot Liverpool, i normala fall har ju djurgårdsspelarna mycket lägre kapacitet när det gäller till exempel skott och försvar. Men till denna turnering har de fått en liten ökning för att jämna ut oddsen.

– Ja, annars hade jag förtjänat bragdguldet.

Karlström har skaffat sig 2–1-ledning med bara några minuter kvar av matchen, men i ett sista anfall kvitterar Alexander-Arnold genom Roberto Firmino och tar kvartsfinalen till golden goal.

Trots den påfrestande kvitteringen lyckades sedan Karlström kontrollera frustrationen och via ett inspel till Emir Kujovic var segern Karlströms. Och hemma i soffan kunde han jubla över en plats i semifinal där han i morgon ska möta Bröndbys Jesper Lindström.

– Kul att man gått så här långt, kul att slå ut Liverpool.

Hur tror du det går framöver?

– Jag förlorar med 150–0. Nej då, jag tror att jag vinner alltihop.

Och det är fler allsvenska spelare som är framgångsrika i tv-spelsturneringen. För AIK:s Nabil Bahoui har också tagit sig till semifinal, först besegrade han PSV:s Mohamed Ihattaren med 4–2, sedan Manchester Citys Phil Foden med 2–1 och i kvarten krossade han Lyons brasse Bruno Guimarães med 4–0.

Bahoui möter FC Köpenhamns Mo Daramy i semifinal i morgon.

Semifinalerna blir alltså två dueller mellan Sverige och Danmark.

Publicerad:

LÄS VIDARE