”Försökte kväva mig med kudde”

Stjärnan anklagas av ex-flickvännen

Publicerad:
Foto: Alexander Scheuber / Getty Images Europe

SPORTBLADET

Alexander Zverev anklagas för grova övergrepp.

Tennisstjärnans ex-flickvän Olga Sharypova säger att han vid upprepade tillfällen varit våldsamt och en gång försökt kväva henne med en kudde.

– Jag fruktade för mitt liv, säger hon.

”Det här är inte sant”, svarar Zverev i ett uttalande.

Det var i ett Instagram-inlägg som Olga Sharypova i går (onsdag) gick ut och anklagade tyske Alexander Zverev – just nu sjua på världsrankningen i tennis för herrar – för att ha varit hotfull och våldsam under tiden de var tillsammans.

Enligt Sharypova gick han över gränsen flera gånger. Hon berättar specifikt om en händelse som ska ha inträffat sensommaren 2019, då hon och Zverev var i New York för grand slam-turneringen US Open.

”Jag var tvungen att springa ut från hotellet barfota. Där stod jag, mitt ute på gatan i New York utan att veta var jag skulle ta vägen eller vad jag skulle ta mig till. Han försökte kväva mig med en kudde, slog mitt huvud mot väggen och vred om armarna på mig. Vid det tillfället fruktade jag för mitt liv. Och det här var långt ifrån den första eller sista händelsen under vårt förhållande”, skriver Sharypova .

”Känner mig redo”

I Instagram-inlägget nämner hon inte Alexander Zverev vid namn, men för ryska tidningen Championat bekräftar hon att det är honom inlägget handlar om.

– Det har känts läskigt att prata om detta. Jag fick väldigt mycket negativ respons på Instagram-inlägget. Jag har behövt tid till att återhämta mig rent mentalt efter det här destruktiva förhållandet. Nu har jag kunnat släppa det och nu känner jag mig redo att prata om det, säger hon.

Foto: Martin Meissner / TT NYHETSBYRÅN

”Det är inte sant”

Vid 21-tiden på torsdagskvällen kom Alexander Zverev med ett uttalande där han förnekar anklagelserna.

”Det här gör mig väldigt ledsen. Vi har känt varandra sedan vi var små och har delat många minnen tillsammans. Jag beklagar att hon kommer med sådana här uttalanden, för anklagelserna är helt enkelt inte sanna. Vi hade en relation, men den tog slut för länge sedan. Varför Olga kommer med de här anklagelserna nu, vet jag faktiskt inte. Jag hoppas verkligen att vi kan börja behandla varandra på ett vettigt och respektfullt sätt igen”, skriver han på Twitter.

Till ryska Championat säger Sharypova att hon inte är rädd för att anklagas för förtal eller utsättas för ”offentliga motattacker” från Zverev.

– Nej. Jag utsattes för hans attacker under vårt förhållande och överlevde dem, och jag kommer att överleva det här också. Jag vill bara att han ska förstå att förr eller senare måste allt det här bemötas. Visst, det finns inga vittnen som såg när han försökte kväva mig, för det var bara vi två där. Men jag är redo för alla tester, inklusive lögndetektor, för att bekräfta min version. Jag kräver inget av honom. Jag vill bara att det här ska komma ut, säger hon.

Ska bli pappa

Bara några timmar efter Sharypovas Instagram-inlägg gick en annan av Zverevs tidigare flickvänner, Brenda Patea, ut med nyheten att hon är gravid, att han är pappan – men att hon inte vill att han ska få någon vårdnad om barnet.

– Det är uteslutet för mig. Jag har goda skäl för det, men de är privata, sa hon till tyska tidningen Bild.

Zverev kommenterar det så här:

”Jag ska bli pappa vid 23 års ålder. Jag ser väldigt mycket fram emot det. Även om jag och Brenda inte längre är tillsammans, så har vi en bra relation och jag vill leva upp till mitt ansvar som pappa. Tillsammans ska vi ta hand om den här lilla personen och se den växa upp. Men jag vill inte säga mer i offentligheten om detta privata ämne. Jag är säker på att Brenda och jag kan lösa det utan medias inblandning.”

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN