Oavgjort i ösregnet på Sävstaås

Stjärnorna saknades för AIK mot Bollnäs

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nio plusgrader och ösregn.

Det var allt annat än skönlir när AIK och Bollnäs kryssade stjärnornas frånvaro.

– Det var en rejäl dusch, säger Bollnäs poängräddare Samuli Helavuori till Sportbladet Play.

Det var ett decimerat AIK som reste till Hälsingland för bortamatchen mot Bollnäs. ”Gnaget” kom till spel utan stjärnorna Erik Pettersson och Daniel Andersson. Även fjolårssuccén Kalle Lempinen saknades från den trupp som ställdes mot Frillesås i helgen.

AIK skulle göra det första målet trots frånvaron. I ett friläge valde Alan Dzhusoev att spela i sidled till Christian Frohm, men domaren viftade avvärjande för offside. På reprisbilderna såg dock Frohm ut att vara på rätt sida.

I stället var det hemmalaget som skulle ta ledningen. Efter dryga 12 minuter var förra säsongens skyttekung i Bollnäs, Christian Mickelsson, framme och gjorde 1–0 bakom Andreas Bergwall i AIK.

AIK skulle dock kvittera kort innan paus. Det milda vädret såg till att det inte blev något större skönlir under den första halvleken när både plusgrader, regn och vind hittade till Sävstaås.

– Det är inte så mycket skönbandy utan det är mycket kamp. Isen är väldigt mjuk. Jag tycker vi är heta och starka i duellerna. Vi vinner mycket andrabollar, sa Bollnäs lagkapten Per Hellmyrs i halvtid i Sportbladet Play.

Vattenpolo i andra

En kvart in i den andra halvleken så tilltog regnet ordentligt och det blev mer vattenpolo än bandy när spelarna fick skyffla mängder med vatten för varje passning.

Efter drygt 70 minuter tog AIK timeout och båda lagen skiftade till nya spelsätt. Bollen skulle så långt fram som möjligt vid varje bollkontakt.

Det gav resultat direkt. AIK ledningen direkt på ett frislag genom Alan Dzhusoev.

Målet såg länge ut att bli avgörande, men i den 87:e matchminuten stjäl Samuli Helavuori bollen på offensiv planhalva och skickar in kvitteringen för Bollnäs.

– Det small bara. Nej, men det var Persson (Marcus), backen bredvid som skrek ”skjut, han är ute ur position” och det hade jag ingen aningen om, det var så mycket vatten så jag fick fokusera på det. Då provade jag och den satt bra vid stolpen, säger poängräddaren om målet.

– Det går inte att göra så mycket annat än att skicka bollen så långt det går. Jag menar, man ser ju, det kommer rätt rejält. Det var en rejäl dusch, säger han om vädret.

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE