Karriärsbästa – men utanför jättedramat

Stenson fick nöja sig med en femteplats

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

AUGUSTA. Patrick Reed vann US Masters 2018 efter ett jättedrama.

Henrik Stenson fick nöja sig med en femteplats, vilket innebär karriärsbästa för svensken.

– Överlag en bra vecka. Mycket positivt, sen får vi se om vi kan steppa upp det några pinnhål nästa år, säger han.

Stenson slår visserligen personligt rekord, men känslan är att det kunde varit ännu bättre.

Han öppnade årets upplaga av US Masters med en 69-runda vilket var hans bästa start någonsin på Augusta, men efter två raka 70-rundor på fredag och lördag stod det klart att ”Iceman” behövde göra något spektakulärt på söndagen om han skulle ha chansen att vinna den där åtråvärda gröna kavajen.

”Inte mitt A-game”

Det blev dock inte så spektakulärt.

Han inledde visserligen söndagens runda med en birde på ettan, men efter två missade birdieputtar på tvåan och trean var det som att luften gick ur och till slut kom Stenson i mål på totalt nio slag under par.

Därmed var han aldrig riktigt nära segern.

– Topp tio är alltid bra, men jag hade inte mitt ”A-game” den här veckan och därför slogs jag inte om det hela vägen, säger Stenson efteråt.

Nu vet han hur han ska ta sig an den här golfbanan.

– Men när man känner att man kan vara med och slåss om de främre placeringarna så vill man ju nå hela vägen. Jag hade som målsättning att finnas med där på de sista nio hålen, men jag var en bit ifrån. Men det är ändå tillräckligt nära för att vi ska känna att vi ska kunna klara av det något av de kommande åren, om vi kan komma hit med bra form.

Borde du gjort ha något annorlunda, eller var det här rätt spelplan och att det snarare handlar om att du måste vara i 100-procentig form?

– Jag kanske backade lite de första dagarna, för då hade jag inte spelet för det. Jag kunde inte riktigt spela så aggressivt som jag ville från tee. Men överlag är det en bra vecka. Mycket positivt, sen får vi se om vi kan steppa upp det några pinnhål nästa år, säger Stenson.

Jättedrama

Avslutningen av US Masters 2018 förvandlades till till ett högdramatiskt fyrmanna-drama där Jon Rahm, Rickie Fowler och Jordan Spieth tog upp kampen på ledande Patrick Reed.

Spieth var nio (!) slag bakom ledande Patrick Reed när söndagen startade men med två hål kvar att spela var han plötsligt uppe i delad ledning.

Det osannolika var på väg att hända.

Men Spieth avslutade med en bogey och till slut kunde Patrick Reed hålla undan och vinna sin första major i karriären.

Reed landade på totalt 15 slag under par. Rickie Fowler tog andraplatsen, ett slag, bakom och Spieth, ytterligare ett slag bakom, blev trea.

1 av 3 | Foto: TT

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

Publicerad:

LÄS VIDARE