Mick Schumacher körde F1 inför Tysklands GP

Rattade pappas Ferrari från 2004 på Hockenheimring

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

2004 tog Michael Schumacher sin sista VM-titel för Ferrari.

Nu har hans son Mick kört den bilen på Hockenheimring - och hyllas av Jean Todt.

– Han kommer att vara framgångsrik inom racingen, säger familjens nära vän.

2004 var ett fantastiskt år för Michael Schumacher och Ferrari. De vann 12 av de 13 första VM-loppen den säsongen, han säkrade sin sjunde och sista VM-titel.

Michael Schumacher var i stort sett oslagbar och han vann bland annat Tysklands GP på Hockenheimring.

Sedan dess har det passerat nästan exakt 15 år och det har hänt väldigt mycket. Michael Schumacher är fortfarande svårt skadad efter en skidolycka och hans familj har inte berättat hur han hans vardag numera ser ut. Hans son Mick har vunnit EM-titeln i Formel 3, blivit juniorförare hos Ferrari, inlett sin karriär i Formel 2 och i dag fick han även möjligheten att köra den bil som gjorde hans pappa historisk 2004.

– Jag har verkligen sett fram emot att få sitta i den här bilen och det var inte vid något tillfälle, under någon del på varvet som jag inte hade ett stort leende på mina läppar. Det var fantastiskt, riktigt häftigt, citeras Mick Schumacher av motorsportmagazin.

– Det var otroligt, otroligt, den här bilen är helt otrolig.

Många av fansen på läktaren drog efter andan när Mick Schumacher körde i sin pappas bil, en av dem var Michael Schumachers nära vän Jean Todt. Numera är han president i det internationella bilsportförbundet, men när Schumacher vann sina fem VM-titlar med Ferrari var han chef för teamet. Han har fortsatt att hålla en god kontakt med Familjen Schumacher och besökte Hockenheim tillsammans med sin som Nicholas, som är manager åt Mick Schumacher och familjen Schumachers presstaleskvinna Sabine Kehm.

– Mick har talang, han är en trevlig person och han njuter av att kunna utöva den här sporten, säger Jean Todt till Köln er Express.

– Han kommer att vara framgångsrik inom racingen. Jag önskar honom allt gott för framtiden.

Mick Schumacher i pappas Ferrari F2004

Klockan 13.07 körde han ut på Hockenheimring och han fick möjligheten att köra tre varv med pappa Michaels Ferrari F2004.

– De tio minuterna som jag fick sitta i bilen på depårakan och vänta kändes som timmar. Jag bara ville köra ut och när äntligen motorn startade så var det en känslostorm inom mig, berättar Mick Schumacher.

– Ett varv, två varv, tre varv och sedan depån igen. Jag hade gärna kört ett par varv till, allra helst hade jag kört hela dagen. Men det finns ju ett tidsschema och det måste man följa. Förhoppningsvis får jag möjligheten att köra den här bilen vid ytterligare något tillfälle inom en inte allt för avlägsen framtid.

Och enligt de senaste uppgifterna så får han möjlighet att göra det redan i morgon söndag, inför Tysklands GP i Formel 1. Det blir tredje gången som han får köra en av pappas klassiska F1 bilar.

För två år sedan körde han den Benetton B 194 som hans pappa Michael vann sin första VM-titel med 1994, i dag körde han Ferrari F2004 och i morgon får han chansen att ratta den bilen igen.

F1-bloggen - senaste snacket inför Tysklands GP

1 av 3 | Foto: Jens Meyer / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Publicerad:

LÄS VIDARE