Sanningen: Därför gick Khabib till attack

Khabib Nurmagomedov första ord – gratulerades av Putin

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

Khabib Nurmagomedov ställde till med skandalscener.

Nu förklarar han varför.

– Varför pratar ingen om hur han pratar om min religion, mitt land, min pappa eller att han kom till Brooklyn och nästan dödade människor? Varför pratar ingen om den skiten? Jag förstår det inte, säger ryssen.

Khabib Nurmagomedov besegrade Conor McGregor när irländaren i den fjärde ronden gav upp mot ryssen.

Men efterspelet har kommit att handla om något helt annat.

Efter matchens slut gick Nurmagomedov till attack mot flera personer i McGregors team som satt i publiken och ett vilt slagsmål – där personer även gav sig på McGregor – utbröt i oktagonen och bland publiken.

– Det här är ett sportevenemang och om du tror att du kan starta ett slagsmål direkt efteråt blir det direkt en kriminell handling. Det här är dålig reklam, dåligt för sporten och dåligt för båda två. Jag vet inte hur något gott ska komma ur det här, säger UFC-presidenten Dana White på en presskonferens enligt BBC.

Förklarade attacken

Kort senare intog även Khabib Nurmagomedov presskonferensen.

Där fick han förklara varför han hoppade över stängslet och gick till attack mot McGregors team.

– Först av allt vill jag be om ursäkt till idrotten och Las Vegas. Jag vet att det här inte är min bästa sida. Jag är bara en vanlig människa, jag förstår inte hur folk kan fråga sig varför jag hoppade över stängslet? Varför pratar ingen om hur han pratar om min religion, mitt land, min pappa eller att han kom till Brooklyn och nästan dödade människor? Varför pratar ingen om den skiten? Jag förstår det inte, säger Khabib och fortsätter:

– Sedan vill jag säga en sak till media. Det här är en sport med respekt, inte en där man snackar skit om folk. Jag vill förändra sporten och att folk inte ska snacka skit om en motståndare, min religion, min pappa eller en hel nation. Det är väldigt viktigt för mig.

Någon särskilt lång presskonferens blev det dock inte.

Den ryske mästaren besvarade bara en enda fråga, men berättade avslutningsvis att Rysslands president Vladimir Putin ringt för att gratulera till vinsten.

– Putin ringde mig och sa grattis. Han var väldigt stolt över att jag vann.


Se hela matchen och kaoset mellan Khabib och McGregor på viaplay.se

1 av 5 | Foto: Viaplay
Publicerad:

LÄS VIDARE