Här är spelarna som kan slå igenom i elitserien

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Elitserien i bandy kryllar av unga talanger.

Några väntar fortfarande på sina stora genombrott bland eliten.

Sportbladets Magnus Wilsson har tittat i spåkulan och siar här om några som har chansen att slå igenom i år.

Det är en speciell säsong på många sätt och vis som drar igång nu på fredag. Elitserien har flera stora stjärnor och många rutinerade sådana. Men det finns även flertalet talanger som knackar på dörren.

Här listar Sportbladet några av framtidens stjärnor som spås att slå igenom den kommande säsongen.

Sune Gustafsson, 22, Sirius

Lämnar Villa för att få mer speltid och i Sirius väntas han bli en bärande spelare i försvaret. Hade förståeligt nog svårt att slå sig in i topplagets starka försvar när han nu kommer få visa vad han går i Sirius jakt på en slutspelsplats. Nu gäller det för honom att visa att han är så bra som han visat prov på i en betydligt större roll. Något han förmodligen kommer att lyckas med.
13 nov 19.00: Sirius–Sandviken på Sportbladet Play

Edvin Isaksson, 19, Vänersborg

Nyförvärvet från Sandviken har imponerat stort under försäsongen på de fåtal matcher Vänersborg faktiskt har spelat under försäsongen. Kan han få med sig den formen in i elitserien kan ge de tongivande spelarna i lagets offensiv det stöd som behövs. Då kan han också bli en av säsongens stora överraskningar.
14 nov 15.00: Motala–Vänersborg på Sportbladet Play

Alexander Härndahl, 17, Villa Lidköping

Debuterade i elitserien ifjol och gjorde sig snabbt populär bland supportrarna efter att ha gjort sitt debutmål mot rivalen Vänersborg. Ledde Villas P19-lag till SM-guld ifjol och lär under den här säsongen få allt mer förtroende i ett stjärntätt Villa med tanke på det tajta spelschemat.
13 nov 19.00: Edsbyn–Villa på Sportbladet Play

Hugo Andersson, 19, Vänersborg

Slog väl egentligen igenom förra säsongen då han tog stora kliv och fick chansen ordentligt i ett Vänersborg som drogs med flera skador. Är trots det inte helt given i Vänersborgs matchtrupp nu under försäsongen i och med värvningen av Jakob Jenefeldt som tagit plats på vänsterhalven. Ett stort framtidsnamn snart lär vara given i startelvan.
14 nov 15.00: Motala–Vänersborg på Sportbladet Play

Filip Bringe, 24, Vetlanda

Ledde moderklubben Åby/Tjureda till elitserien och var kapten i klubbens debutsäsong i eliten där de slutade som superjumbo. Återvänder nu till Vetlanda, som han representerade i juniorlagen, för att ta det där sista steget och cementera sig i svensk bandys finrum. Är en målskytt av rang, men nu gäller det att även visa det på den högsta nivån.

Filip Mörkdal, 22, Hammarby

Delade på målvaktspositionen ifjol, men är nu den givna ettan och har imponerat stort under försäsongen. Har hittills visat att Hammarby gjorde rätt i att satsa på honom med flertalet spektakulära räddningar. Har även visat sig vara något svårslagen från straffpunkten. Nu återstår det bara att se om Bajenförsvaret är starkt nog för inte tvinga honom till överprestera match efter match.
13 nov 19.00: AIK–Hammarby på Sportbladet Play

Emil Nordström, 18, Vetlanda

Debuterade i elitserien ifjol och visade att det där genombrottet i eliten kommer allt närmare. Har fullkomligt öst in poäng i pojk- och juniorbandyn och väntas få en lite större roll i A-laget i år. Det största hindret är förmodligen att han får det svårt att slå sig in i Vetlandas offensiv där laget är som starkast. Kommer att få chansen då i stort sett alla lag kommer att behöva lufta hela truppen under säsongens gång, frågan är bara hur mycket.

Gustav Friman, 19, Frillesås

Ett spännande löfte som ser ut att få ett allt större förtroende i årets upplaga av Frillesås. En teknisk spelare med fin spelförståelse. Har stora möjligheter att visa sig som en elitseriespelare i vinter. Frågan är väl bara om Frillesås egna styrka kommer vara att hinder för den unge Friman.
14 nov 17.10: Frillesås–Broberg på Sportbladet Play

Du ser alla matcher i elitserien på Sportbladet Play.

Publicerad:

LÄS VIDARE