Fotboll

Svaret från Häcken – har redan åtgärdat problemen

Av: 

Simon Norberg

SPORTBLADET

Svenska fotbollförbundet kräver svar på hur brister i BK Häckens verksamhet ska åtgärdas.

De problemen är redan omhändertagna, menar klubbchefen Marcus Jodin.

– Det organisationsnumret har numera BK Häckens stadgar och styrelse, säger han.

Sportbladets har i flera artiklar pekat ut de brister som fanns i Kopparbergs/Göteborgs verksamhet. Bland annat hade klubben 25 aktiva medlemmar – varav alla var spelare i klubben.

I granskningen framkom det att stadgarna saknat en skrivelse om att ”både män och kvinnor ska finnas representerade i föreningens valberedning samt styrelse, vilket till synes reflekteras i Kopparbergs/Göteborg FC:s styrelsesammansättning” (klubben angav 2020 fyra män och noll kvinnor i styrelsen).

Det fick Svenska fotbollförbundet att lyfta på ögonbrynen – något som nu har spillt ner på BK Häcken.

De måste bemöta SvFF:s synpunkter om de inte vill riskera hårdast möjliga straff: uteslutning ur förbundet och därmed förlorad plats i damallsvenskan.

Ändrat stadgarna

Häckens klubbchef Marcus Jodin menar dock att det inte ska finnas något att anmärka på – problemen är redan är omhändertagna.

– Föreläggandet är framförallt framlagt till hur KGFC har arbetat och tidigare ledning och styrelse. Jag tänker inte recensera eller kommentera hur de jobbat tidigare. Men gällande den andra delen, om vårt övertagande, som skedde på vårt extrainkallade årsmöte så är det BK Häckens styrelse som är styrelse även i det som är BK Häcken FF. Det är BK Häckens stadgar som gäller och det är vårt sätt att arbeta med transparent och öppenhet, där vi ligger i absolut framkant i svensk fotboll, säger han till Sportbladet.

Det stämmer inte att det är KGFC:s stadgar i ett år till?

– Det är för att Kopparbergs/Göteborgs årsmöte har gjort stadgeändring i och med det årsmötet där det beslutades att använda samma stadgar som BK Häcken.

Inte fått något från SvFF

Den delen finns också med i årsmötesprotokollet, menar Jodin.

SvFF säger att ni har fram till 24 februari på er att yttra er i frågan. Vad tänker du om det?

– Föreläggandet har inte kommit till BK Häcken, mig veterligen, utan har skickats till någon Kopparbergs/Göteborg-adress. Men vi har inga problem med att kommentera utifrån att våra stadgar är invalda och vår styrelse är invald.

Kan du se någon problematik i att BK Häcken hamnar i skottlinjen efter övertagandet med tanke på att KGFC och ni styrs på lite olika sätt?

– Någonstans får man se före och efter övertagandet. Före övertagandet var det en annan förening som låg utanför vår kontroll. De delarna vill jag inte kommentera, men vi tänker inte ignorera det. Men vi är BK Häcken och efter övertagandet är det vårat sätt att arbeta och våra styrdokument som styr verksamheten.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

AVSLÖJAR: Kravet på mästarna – ”Yttersta påföljd uteslutning”

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

OBOS Damallsvenskan i fotboll

BK Häcken

Kopparbergs/Göteborg FC