Längdstjärnan blir mentor åt William Poromaa

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

William Poromaa får namnkunnigt stöd inför Tour de Ski.

Hans nya mentor och sponsor är ingen mindre än Marcus Hellner.

– Det är så jäkla mäktigt. Han har ju varit min idol ända sedan jag var liten, säger William Poromaa till Expressen.

William Poromaa, 20, har genomfört en imponerande start på skidsäsongen. Efter nyår växlas tempot upp när han ska debutera i Tour de Ski. Men Poromaa kommer göra det med en välkänd mentor och sponsor vid sin sida.

Tidigare i år fick Poromaa ett samtal av Marcus Hellner. Nu är det klart att den före detta längdstjärnan kommer ta en plats, eller två platser, i teamet runt 20-åringen, uppger Expressen.

Sponsorskapet avser den klädkollektion som Hellner har designat tillsammans med Outnorth. Poromaa kommer bli frontfigur för kollektionen.

– Det känns grymt kul att nu få William som ambassadör för det här, att få vara med och stötta honom lite, säger Marcus Hellner.

”Får ringa när han vill”

Hellner har tagit en total pallplats i Tour de Ski, när han kom tvåa 2012, och har många års erfarenhet av att köra touren.

– Jag är väldigt tacksam. Marcus har ju grymt mycket att dela med sig av, så det har varit bra att få prata med honom och få lite råd, säger Poromaa.

Hellner hoppas kunna bidra under touren men vill inte heller ta fokus från Poromaas insats.

– William får ringa precis när han vill! Om inte annat brukar vi höras på mess efter loppen. Jag tror mycket på William. Har bra teknik, disponerar loppen klokt redan som ung. Det ska bli skitspännande att se hur långt han kan nå, säger han till Expressen.

Foto: Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE