Patrick Ekwall

Patrick Ekwall rasar mot kändissajtens romansrykte: Vidrigt

Kopplas ihop med ”Robinson”-profil efter hustrun Hannah Ekwalls död – kontaktar jurist för att slå tillbaka

Av: 

Anna & Hans Shimoda

Patrick Ekwall.

Foto: JIMMY WIXTRÖM

SPORTBLADET

I februari gick hustrun Hannah Ekwall bort i cancer.

Nu rasar Patrick Ekwall mot uppgifterna att han skulle inlett en romans med ”Robinson”-profilen Julia Franzén.

”Det här går över alla tänkbara gränser för vad som är acceptabelt”, skriver han till Sportbladet.

Det var den 13 februari i år som sportjournalisten Patrick Ekwalls hustru Hannah Ekwall, 39, gick bort i sviterna av bröstcancer.

”Vår underbara älskade Hannah har somnat in. Kampen mot cancern försämrades drastiskt över ett dygn och inte ens Hannah kunde stå emot till slut. Vi är bottenlöst förtvivlade, vi har förlorat en oerhört älskad mamma, en underbar kärlek och levnadsglad människa som bara ville hjälpa andra och sprida glädje”, skrev han i ett inlägg på Instagram.

Patrick Ekwall har efter det i flera känslosamma inlägg på sociala medier berättat om den tuffa kampen för att klara av att gå vidare och hur han gör allt för att försöka hålla ihop för deras gemensamma dotter Tindras, 7, skull. 

Kontaktar jurist

Under tisdagen publicerades uppgifter på sajten Stoppa Pressarna om att Patrick Ekwall ska ha inlett en romans med ”Robinson”-profilen Julia Franzén, 30, som även är klar för den svenska versionen av ”Bachelorette”.

Både Patrick Ekwall och Julia Franzén rasar nu mot uppgifterna som de båda menar är helt felaktiga.  

”Egentligen borde det inte få något ljus alls, men det här är så vidrigt och osmakligt att jag måste reagera. En nyhetsartikel som är fullständigt uppdiktad utan ens ett uns av sanning och i det läge jag, mina barn och min familj befinner sig så avskyvärd att jag mår riktigt illa. Senast jag träffade Julia Franzén var när vi var med i samma tv-inspelning i höstas. Vi har ingen som helst relation. Hur någon ens kan komma på tanken att publicera något sånt här just nu övergår mitt förstånd. Jag kommer inte nöja mig med en ursäkt utan kommer omgående kontakta en jurist för att ta det vidare – det ska inte gå att komma undan sådana här lögner”, skriver Patrick Ekwall i ett inlägg på Facebook som också har delats av Julia Franzén. 

Ekwall: Vidrigt

Sportbladet har varit i kontakt med Patrick Ekwall som kommenterar publiceringen av romansryktena i ett sms.

”Jag vet att det är en oseriös nyhetssida, men det här går över alla tänkbara gränser för vad som är acceptabelt. Det är drygt två månader sen som Hannah lämnade oss och jag är i nån sorts sorgearbete där all min kraft går åt att hålla ihop mig själv och mina barn. Det sista jag funderar på är att dejta någon. Tyvärr kommer man undan sånt här i en svag lagstiftning. Det finns ingen juridisk kraft som hindrar den här typen av sajter att fabricera vad som helst. Men det här är så vidrigt att det måste slås tillbaka kraftfullt, frågan är bara hur?”

Patrick och Hannah Ekwall. Bilder från Cancerfonden och Ekwall.

Foto: Anton Enerlöv

Julia Franzén är känd från ”Robinson” och som ny ”Bachelorette” i TV4:s satsning.

Foto: TV4/Cmore

Franzén: Jag tycker så synd om Patrick

Sportbladet har även varit i kontakt med Julia Franzén.

– Det är helt påhittat och så fruktansvärt osmakligt. Jag tycker så synd om Patrick och att de kan göra något sådant här när han går igenom en så stor sorg.

Sportbladet har vid upprepade tillfällen sökt Daniel Nyhlén, som driver sajten Stoppa Pressarna, för en kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Patrick Ekwalls inlägg på Facebook.

Foto: FACEBOOK
Log into Facebook
Publisert:

LÄS VIDARE

Patrick Ekwall om sorgen: ”Extremt smärtsamt”

ÄMNEN I ARTIKELN

Patrick Ekwall

Julia Franzén

Cancer