”Fick smak på hur fotbollspelare känner varje helg”

VM i Åre 2019: Kjetil Jansrud hyllar publiken i Åre

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN

ÅRE. Kjetil Jansrud skulle inte ens komma till start i VM. 

Men norrmannen knep guldet med en bruten hand inför storpublik i Åre. 

– Det är något jag aldrig kommer att glömma och jag fick lite smak på hur fotbollsspelare känner varje helg, säger han. 

Kjetil Jansrud har vunnit fem OS-medaljer, varav ett guld, men i VM har det gått tyngre. Norrmannen skulle inte ens komma till start i Åre efter att ha brutit två ben i handen så sent som för två veckor sedan. 

Men det gjorde han mot alla odds och knep guldet i herrarnas störtlopp.

– Jag har alltid velat kunna kalla mig världsmästare och nu kan jag äntligen göra det. VM har varit utmanande för mig och att sitta här med handen och efter allt som har hänt trodde jag att jag skulle ha sämre chanser än någonsin, säger Jansrud och fortsätter: 

– För två veckor sedan sa de att jag behövde minst fyra veckor och att det inte skulle bli bra till Åre, men jag lyckades gör det som behövdes.

”Kallar det hemmaplan”

Jansrud och landsmannen Aksel Lund Svindal som slutade tvåa fick ett enormt stöd av Årepubliken som till stor del bestod av norske fans. 

– Även om det är Sverige kallar jag det hemmaplan. Det är så nära vi kan komma och det är så många här många fans. Att känna kärleken från de svenska och norska fansen är något jag aldrig komma att glömma.

Jansrud, som är ett inbitet Liverpoolfan, jämför känslan med att göra mål på Anfield. 

– Jag tror att nästan alla killar drömmer om att göra mål på Anfield eller någon annan arena. Det här är nog det närmsta jag någonsin kommer. När man får hela vallen med bara ljud som slår emot en i mål, det är en av de största målgångarna i min karriär. Det är något jag aldrig kommer att glömma och jag fick lite smak på hur fotbollsspelare känner varje helg, säger han. 

Publicerad:

LÄS VIDARE